Vágólapra másolva!
A Miami lépett tovább elsőként a konferencia-negyeddöntőkből, három mérkőzésen söpörve el a Detroitot. Nemcsak a Grant Hillt nélkülöző Pistons, a Tim Duncan hiányától szenvedő San Antonio esete is jól példázza a sztárok fontosságát: a címvédő ellen előnybe került a Phoenix. A Seattle hazai pályán szépített a Utah ellen, az Indiana pedig Milwaukee-ban nyerve szerzett előnyt.

Fotó: Reuters

Jamal Mashburn (feketében) 11 ponttal, 4
pattanóval és 5 asziszttal segítette a Miamit

Jerry Stackhouse volt a vesztes csapat legjobbja 25 pontjával, mert a Pistons ismét legjobbja, az All-Star csatár, Grant Hill nélkül játszott, akinek törött bokáját pénteken operálták. Az 1989-ben és 1990-ben bajnok Detroit egymás után ötödször esett ki a playoff első körében. "Csalódott vagyok, mert azt vártam, hogy némelyek odateszik majd magukat, de nem tették" - mondta a Pistons edzője, George Irvine, aki irigy lehet a Miamira, amelyben mind a három meccset kihagyta a sérült sztárirányító, Tim Hardaway, de Anthony Carter nagyszerű munkát végzett a helyén a harmadik találkozón például 8 pont mellett 9 gólpasszot osztva ki.

Fotó: Reuters

David Robinson egymaga nem
képes diadalra vinni a Spurst

A Suns sikerének egyik letéteményese csereként mindössze 19 percet játszó, három negyeden keresztül pont nélküli Todd Day volt, aki 16 pontot szerzett a záró szakaszban, közte három triplát és hatból öt büntetőt. A Phoenix, amelyben Penny Hardaway tripla-duplát ért el 17 ponttal, 13 gólpasszal és 12 lepattanóval, tízpontos deficitet dolgozott le a negyedik felvonásban.

Fotó: Reuters

Miller végre nagyott alkotott,
de szerinte sem nyerő még a
Pacers

A Milwaukee (amelyben Glenn Robinson és Ray Allen egyaránt 26 pontot gyűjtött) 55%-os első félidei mezőnymutatóval 58-51-es előnyt szerzett a nagyszünetre, de a mérkőzés utolsó 19 percét a Keleti konferencia alapszakasz-bajnoka 50-23-ra nyerte. "Sikerre éhes, fiatal csapat az ellenfelünk, és keményen megdolgoztatnak minket a győzelemért" - mondta Miller, akinek a legtöbbet Jalen Rose segített (27 pont), akinek a hármasa 102-87-es előnyhöz juttatta a Pacerst 2:45-tel a vége előtt. "Semmi esetre sincs vége ennek a párharcnak" - folytatta Miller, már a hétfői meccsre gondolva, amelyet szintén Milwaukee-ban vívnak. "Javul a játékunk, de még nagyon messze vagyunk attól, hogy bajnokesélyesnek mondhassuk magunkat."

A Pacers All-Star csatára, Dale Davis és a Bucks irányítója, Sam Cassell a negyedik negyed közepén már másodszor ugrott össze, és mindkettőjüket kiállították, ami automatikus eltiltást von maga után.

Fotó: Reuters

Payton (balra) egy jobb csapatot
könnyen bajnokká tehetne

Keleti főcsoport:
Detroit Pistons - Miami Heat 72-91
Palace of Auburn Hills, 14 507 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Stackhouse 25, Laettner 7, Stackhouse 3, illetve Weatherspoon 18, Weatherspoon, Thorpe 10-10, A. Carter 9
A párharcot a Miami nyerte 3-0-ra.

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 96-109
Bradley Center, 18 717 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): G. Robinson, Allen 26-26, E. Johnson 13, Cassell 12, illetve R. Miller 34, Croshere 11, R. Miller, J. Rose 5-5
az állás: 2-1 az Indiana javára

Nyugati főcsoport:
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 101-94
America West Arena, 19 023 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): A. Hardaway 17, Marion 14, A. Hardaway 13, illetve D. Robinson 37, D. Robinson 13, Av. Johnson 6
az állás: 2-1 a Phoenix javára

Seattle SuperSonics - Utah Jazz 89-78
KeyArena, 16 731 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Payton 23, Baker 11, Payton 10, illetve Malone 30, Gilliam, Malone, Ostertag 6-6, Stockton 13
az állás: 2-1 a Utah javára

[mécs]

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

A Hornets hosszabbításban győzte le a Philadelphiát, hogy elkerülje az otthoni dupla vereség szégyenét, a Jazz pedig második hazai meccsét is megnyerte a Seattle ellen, jelentős előnyre téve szert a három nyert meccsig tartó főcsoport-negyeddöntőben. Az NBA legeredményesebb edzője, Lenny Wilkens lemondott a szánalmas szezont záró Atlanta Hawks edzői posztjáról.