Vágólapra másolva!
Ahogy a Spurs félkarú óriás volt Tim Duncan nélkül, úgy kellett a Phoenixnek, hogy a zseniális karmester, Jason Kidd bokatörése után visszatérjen, és konferenciaelődöntőbe vezesse a csapatát. Szintén ott van a Portland, amely Minnesotában nyerte meg a párharcát. A ligaelső Lakers viszont hatalmas meglepetésre ötödik meccsre kényszerül a Sacramento ellen.

Fotó: Reuters

Kidd nem csak a frissen festett hajával
villogott
hat hét alatt kiheverte bokatörését

Penny Hardaway és a kedden az NBA legjobb hatodik emberének választott Rodney Rogers fejenként 23 ponttal segítette a Phoenixet a 89-78-as győzelemre, amely 3-1-es győzelmet jelentett nekik a párharcban.

Fotó: Reuters

Robinson kihajtotta magát

A Phoenix ellenfele a Lakers-Kings párharc győztese lesz - és megdöbbentő, hogy ennek kilétét még mindig nem ismerjük. A Sacramento ugyanis szilveszteri hangulatban verte az alapszakasz-győztes Los Angeles-ieket 101-88-ra, 2-2-re módosítva az állást. Kobe Bryant vezérletével a bajnokaspiránsok legerősebbikének ítélt Lakers kétségbeesetten kapaszkodott, de a Kings végig egy lépéssel előrébb járt. "Ezen a meccsen a Sacramento a feldobástól a dudaszóig lejátszott minket" - ismerte be a Lakers edzője, Phil Jackson.

"Mindenki azt hitte: ennyi volt" - vigyorgott Chris Webber, aki ismét lehengerlően teljesített: 23 pontot, 13 lepattanót, 8 gólpasszt és 6 blokkot jegyzett. "Büszke vagyok a csapatra, mert simán megtehettük volna, hogy egyszerűen kikapunk és megyünk nyaralni, senki nem lepődött volna meg."

Fotó: Reuters

Divacék megpróbálják meglepni a Lakerst

A pénteki ötödik meccsre visszautazik Los Angelesbe a két csapat. "Természetesen papíron ők a jobbak" - mondta a Kings jugoszláv centere, Vlade Divac, aki 13 pontot és 11 pattanót gyűjtött volt csapata ellen. "Néha azonban nem a jobbik nyer..."

Fotó: Reuters

Pippen 10 ponttal, 7 pattanóval
és 6 passzal segítette a Blazerst

"Abban vagyunk erősek, hogy csapatot alkotunk" - árulta el a titkot Smith. "A kispadosaink máshol kezdők lennének (ahogy voltak is), tudják, hogy mennek a dolgok, és jól játszanak." Arvydas Sabonis (15 pont, 11 lepattanó) és Rasheed Wallace (15, 8) voltak a Portland legjobbjai, míg a túloldalon Kevin Garnett egy gólpassz híján begyűjtötte egy hét alatt harmadik tripla-dupláját (17, 10 9), de az utolsó hat dobását kihagyta, 5/20-as mezőnymérleget hozva csupán össze.

Minnesota Timberwolves - Portland TrailBlazers 77-85
Target Center, 19 006 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Garnett 17, Garnett 10, Garnett 9, illetve Ra. Wallace, Sabonis 15-15, Sabonis 11, Pippen 6
Továbbjutott: a Portland, 3-1-es összesítéssel.

Phoenix Suns - San Antonio Spurs 89-78
America West Arena, 19 023 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): A. Hardaway, R. Rogers 23-23, R. Rogers, Marion 10-10, Kidd 10, illetve D. Robinson 21, D. Robinson 16, Av. Johnson 5
Továbbjutott: a Phoenix, 3-1-es összesítéssel.

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 101-88
ARCO Arena, 17 317 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Webber 23, Webber 13, Webber 8, illetve K. Bryant 32, S. O'Neal 16, K. Bryant, Harper 4-4
A párharc állása: 2-2

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

Jason Kidd, a liga egyik legjobb irányítója bokáját törte a Phoenix Sacramento elleni mérkőzésén, és az alapszakaszban már biztosan nem lép pályára. A Kelet ifjú sztárjai csaptak össze Philadelphiában: a Vince Cartert sikeresen lefogó 76ers Allen Iverson vezetésével legyőzte a Torontót.