Vágólapra másolva!
Reggie Miller ismét megtáltosodott: 41 ponttal támogatta az Pacerst az utolsó esély megragadásában, de mindez semmi lett volna Travis Best meccsdöntő triplája nélkül, amellyel az Indiana 96-95-re nyert a Milwaukee Bucks elleni ötödik mérkőzésen.

Fotó: Reuters

Miller 15%-kal múlta felül szokásos
dobóteljesítményét

Miller, a veterán mesterlövész, aki igen ellentmondásos szezont tudhat a háta mögött, 15/25-ös mezőnymutatóval érte el playoffbeli karriercsúcsot jelentő 41 pontját, amiből 18-at a negyedik negyedben dobott, egy húszpontos spuri részeként. Best viszont rettentő rosszul célzott végig a mérkőzésen (2/14), de 16 másodperccel a lefújás előtt mégis hidegvérrel beszórt egy triplát, amivel a Pacers 93-94-ről fordította meg a meccset. Azelőtt 89-87-re még ők vezettek, de a Bucks dobott öt pontot, a kiesés szélére sodorva a házigazdákat. A bemelegítés alatt Superman-pólót viselő Miller azonban egy büntetővel és egy szintén vérlázítóan higgadt triplával 93-92-re módosította az eredményt. Az összesen 18 pontot szerző Tim Thomas duplája megint a Bucks javára fordította az állást, de jött Best, és a végén Ervin Johnson kettőből csak egy büntetőt dobott be, így nem lett hosszabbítás, nyert a Pacers.

"Ennél jobban nem tudtuk volna csinálni" - vallotta be az indianapolisi edző, Larry Bird. "Reggie tartotta bennünk a lelket, egyszerűen mindent bedobott, amit bedobhatott. Tényleg olyan volt, mint Superman."

Fotó: Reuters

Cassell volt a Bucks legjobbja 22 ponttal

"Reggie kimagaslóan játszott ma" - mondta Sam Cassell, a Bucks veterán dobóhátvédje, aki két és fél perccel a vége előtt kipontozódott, vezér nélkül hagyva a csapatát. "Megtette, amit meg kellett tennie. Travis (Best) viszont szinte egyetlen kosarat sem dobott egész este, és akkor beleáll, és bemegy neki. Hát ezért szeretjük a kosárlabdát."

Keleti főcsoport:
Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 96-95
Conseco Fieldhouse, 18 345
A legjobbak (pont, lepattanó, asziszt): Cassell 22, T. Thomas 9, Cassell 6, illetve R. Miller 41, D. Davis 12, M. Jackson 8
Továbbjutott: az Indiana 3-2-es összesítéssel

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

Utolsó pár előre fuss: a Keleten ötödik kiemelt Philadelphia továbbjutott a negyedik Charlotte ellenében, az első Indiana pedig ötödik meccsre kényszerül a nyolcadik Milwaukee-val szemben.