Vágólapra másolva!
A simábbik szerdai meccs az Indiana philadelphiai vendégjátéka volt, ahol a Pacers 97-89-es győzelemmel szerzett 3-0-s előnyt a 76ers-zel szemben. Los Angelesben Shaquille O'Neal 38 ponttal és 20 lepattanóval ünnepelte MVP-vé választását, de Kobe Bryant három másodperccel a lefújás előtt dobott duplája kellett a Lakers 97-96-os sikeréhez és 2-0-s vezetéséhez a Phoenix Suns ellen.

Fotó: Reuters

Shaq az MVP-trófeával jött a
meccsre, majd megmutatta,
miért is kapta

A Lakers utolsó támadásánál Bryant öt méterről küldött egy labdát Jason Kidd kinyújtott karjai fölött, és ez volt a hazaiak első kosara majdnem négy és fél perc gólínség után. "Csak felhoztam a labdát, felnéztem az órára, és látva, hogy van időm elvállalni, eldobtam. Szerencsére bement" - mondta Bryant. Két és fél másodperccel a vége előtt a Suns időt kért, majd Anfernee Hardawayre játszottak, akinek a dobása rövidre sikerült. "Jön ezzel a hihetetlen dobással" - dühöngött Penny, aki 27 pontja és 8 gólpassza ellenére nem lehetett nyugodt, mert az utolsót megelőzően egy másik kísérletet is kihagyott 22 másodpercnél. Hardaway azt mondta (és a tévéfelvételek is megerősítették), hogy faltolták közben, de nem fújtak a bírók.

Fotó: Reuters

Bryant "ellopta a showt"

"A játékunk éppen csak elegendő volt a győzelemhez" - mondta O'Neal. "Eladtuk a labdákat és hagytuk, hogy megszerezzék a szabad pattanókat. Szerencse, hogy Kobe a végén megmentett minket azzal a dobással."

Fotó: Reuters

Iversonék helyzetbe gyakorlatilag
reménytelen
Indiana 3-0-ra módosította a 76ers elleni elődöntő állását

Allen Iverson szintén 29-et ért el, de ebből a második félidőre csak két mezőnykosár és 10 pont jutott. Összesen 9/21-et hozott össze a mezőnyből és mindhárom triplakísérletét kihagyta.

"Csak álldogáltunk és egy-egyeztünk" - morgott a 76ers edzője, Larry Brown. "Semmi labdamozgatás, semmi üresre játszás. Szinte nem is passzoltunk. Mindig irkálok dolgokat, egyszerű tennivalókat, de mintha a falnak beszélnék."

Keleti főcsoport, elődöntő, 3. mérkőzés:
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 89-97
First Union Center, 20 823 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Iverson 29, T. Hill 14, Kukoc 4, illetve R. Miller 29, D. Davis 17, M. Jackson 8
Az állás: 3-0 a Pacers javára

Nyugati főcsoport, elődöntő, 2. mérkőzés:
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 97-96

Staples Center, 18 997 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): S. O'Neal 38, S. O'Neal 20, K. Bryant 6, illetve C. Robinson 30, Marion, Blount 9-9, A. Hardaway 8
Az állás: 2-0 a Lakers javára

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

Az Indiana szombati sikere után Alonzo Mourning (Miami), Scottie Pippen (Portland), illetve Shaquille O'Neal (L. A. Lakers) vezetésével vasárnap is az előkelőbben jegyzett, tehát odahaza kezdő csapatok nyertek. Meglepő módon csak a Knicks tanúsított főcsoport-elődöntőbeli ellenfélhez méltó ellenállást, a Jazz és a Suns simán behódolt.