Vágólapra másolva!
Két idegenbeli sikert hozott a péntek este: a Miami Anthony Carter csodával határos módon, 2.2 másodperccel a vége előtt beesett kosarával nyerte meg New York-i mérkőzését, míg Shaquille O'Neal 37 ponttal és 17 lepattanóval vezette győzelemre az L. A. Lakerst Phoenixben.

Fotó: Reuters

Anthony Carter pályafutásának
első csodás momentuma
a liga történetének leggólszegényebb meccse

Az óra 2.2-t mutatott. A csarnok kihűlt. Egy tizedmásodperccel később mindkét csapat a bírókra támadt, akik közül az egyik - bizonyos Bob Delaney - úgy látta, Carter dobására Alonzo Mourning szabálytalanul rásegített, de Danny Crawford vezetőbíró ezt visszafújta és megadta a gólt. A Knicks azt reklamálta, hogy a labda Carter keze és a gyűrű között a palánk fölött haladt át, ezt tiltja a szabályzat, hadd jöjjenek ők oldalról. "Azt mondtam: kérem, ne vegyék el a dobásomat!" - emlékezett vissza Carter. "Életem eddigi legnagyobb dobása, nem akartam, hogy ne adják meg." A Knicks edzője, Jeff van Gundy máshogy látta: "Lefújták, de nem jó indokkal. Kit érdekel, hogy Mourning hozzáért-e vagy sem. Átjött a palánk fölött, tehát mienk kellett volna hogy legyen a labda." Ha azonban megnézzük az NBA.com TV által készített felvételt, világosan látszik, hogy sem Delaneynak, sem Van Gundynak nem volt igaza: Carter teljesen szabályos gólt dobott.

Fotó: Reuters

Két mellékszereplő, Dan Majerle (elöl)
és Marcus Camby csatáján is lemérhető
a meccs feszültsége

A Heat az elmúlt négy évben minden alkalommal nyert egy meccset a Madison Square Gardenben a két csapat playoffbeli találkozásain, az otthon elpackázott és most visszamentett előnyt a vasárnapi második New York-i meccsen erősítheti meg. Hogy ez miért nem lehetetlen, azt P. J. Brown fogalmazta meg: "Ha megnézzük, milyenek voltak a mi párharcaink, kiderül, hogy a hazai pálya többé már nem számít."

Fotó: Reuters

Shaq-kel szemben semmi esélye a
veterán Kevin Johnsonnak
MVP

Keleti főcsoport, elődöntő, 3. mérkőzés:
New York Knicks - Miami Heat 76-77 - hosszabbítás után
Madison Square Garden, 19 763 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Houston 24, Ewing 9, Ward 4, illetve Mourning 23, P. J. Brown 12, A. Carter 8
A párharc állása: 2-1 a Heat javára.

Nyugati főcsoport, elődöntő, 3. mérkőzés:
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 99-105
America West Arena, 19 023 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): A. Hardaway 31, C. Robinson 9, Kidd 12, illetve S. O'Neal 37, S. O'Neal 17, Horry, Shaw 4-4
A párharc állása: 3-0 a Lakers javára.

[mécs]

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

2000. április 22.: San Antonio Spurs - Phoenix Suns 70-72

Korábban:

Az utóbbi évek egyik legrandább mérkőzésén a New York Knicks 82-76-ra nyerni tudott Miamiben a Heat ellen, amivel kiegyenlítette a Keleti főcsoport elődöntőjének állását. Nyugaton a Portland Trail Blazers 103-85-ös győzelemmel erősítette meg pozícióját a Utah Jazz ellenében.