Vágólapra másolva!
Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke a wroclawi Európa-bajnokság előtt úgy vélekedik, hogy optimális esetben hét versenyzőnk utazhat az olimpiára, és tőlük két érem várható majd. Az elnök hozzátette, hogy a tíz olimpiai selejtezőverseny előtt a hét kvóta volt az elvárás a versenyzőkkel szemben.

Illyés Miklós (73 kg) és Csizmadia Eszter (63 kg) a tavalyi vb-n szerzett ötkarikás kvótát. A pontgyűjtő selejtezőversenyeken már Kovács Antal (100 kg) és Tölgyesi Krisztián (81 kg) is biztosította helyét, Csősz Imre (plusz 100 kg) olimpiai részvétele 99 százalékosnak tekinthető, Csák József (66 kg) és Gránicz Éva (plusz 78 kg) is jó eséllyel pályázik erre. Két biztos olimpikon - Illés és Kovács A. - már javában a szeptemberi játékokra készül, ezért a kontinensviadalt ki is hagyják.

A csütörtökön kezdődő Európa-bajnokság lesz az utolsó kvalifikációs lehetőség, az itt szerzett pontok kétszeres szorzóval számítanak, és az aranyérmes automatikusan olimpiai induló lesz. Az Eb-n szerdán 8 órakor kerül sor a sorsolásra, csütörtökön és pénteken 13 órától rendezik meg a selejtezőket, szombaton és vasárnap 16 órától már az éremért lépnek tatamira a versenyzők.

Tóth László a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Magyarország megkapta a jövő évi Nemzetek Világ Kupájának, a nem hivatalos csapat-világbajnokságnak a rendezési jogát.

Az Eb-re utazó magyarok. Férfiak: Ungvári Miklós (60 kg), Csák József (66), Bere Tamás (73), Tölgyesi Krisztián (81), Szabó Csaba (90), Kosztolánczi György (100), Csősz Imre (+100), Csizmadia Zoltán (abszolút kategória). Nők: Fekete Zsuzsanna (48 kg), Vészi Klára (52), Csizmadia Eszter (63), Gránicz Éva (+78).

(MTI)

Ajánló: