Vágólapra másolva!
A Portland Trail Blazers Scottie Pippen hajrábeli triplájával búcsúztatta a Utah Jazzt és Jeff Hornaceket, a Los Angeles Lakers pedig mindössze 65 pontot engedett a Phoenix Sunsnak, hogy szintén 4-1-es összesítéssel érjen be a Nyugati konferencia döntőjébe.

Fotó: Reuters

A litván óriás Sabonis (fehérben) előtt
nem lehet megállni, Pippennek sem
sikerült, pedig ő csapattárs

79-77-re vezetett a Jazz, amikor az óriási Arvydas Sabonisszal korábban összeütköző és emiatt némileg kótyagos Pippen visszatért, és elküldte azt a hármast. Russell (aki nyolcat dobott 18 pontjából az utolsó játékrészben) a vonalra állhatott, de mind a két büntetőjét kihagyta. Pippen szerezte meg a lepattanót, és miután faultolták, az egyik büntetést megcsinálta, kialakult a végeredmény. Russell megpróbált egy hármast, de Wallace beleblokkolt, vége lett. "Szerintem lefaultoltak" - védekezett Russell, de már minek.

Fotó: Reuters

Shaqék a feldobástól uralták a pályát


Fotó: Reuters

Kobe és Shaq nem erőltette halálra magát

"Fölszívjuk magunkat a Portland ellen" - csatlakozott O'Neal. "Ez a széria úgysem hozott ki belőlünk túl sokat."

Nyugati főcsoport, elődöntő:
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 81-79
Rose Garden, 20 043 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Pippen 23, Pippen, Sabonis 9-9, Pippen 8, illetve Malone 27, Malone 11, Stockton 9
Továbbjutott: a Blazers 4-1-gyel.

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 87-65
Staples Center, 18 997 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): K. Bryant 17, S. O'Neal 21, Shaw 4, illetve Day 10, R. Rogers 8, C. Robinson 4
Továbbjutott: a Lakers 4-1-gyel.

[mécs]

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

Két hazai siker után a zsúfolásig telt Delta Centerben is nyerni tudott a Portland, mégpedig úgy, hogy cserejátékosai 35-2-re verték a Utah hasonló alakulatát. A mérkőzés 103-84-re végződött, a párharc állása 3-0 a Blazers javára.