Vágólapra másolva!
Dan Majerle két dörrenős triplával bebiztosította a Miami Heat előnyét a New York Knicks elleni ötödik meccsen, amely végül 87-81-es hazai sikerrel ért véget, 3-2-es Heat-vezetésre módosítva a keleti elődöntő állását.

Fotó: Reuters

Majerle-t Hardaway köszönti
a nagy bomba után

A Heat kilenc ponttal vezetett a harmadik negyed végén, és ez éppen csak elegendő volt arra, hogy hét és fél perc gólínség után a New York csak egyenlíteni tudjon kevesebb, mint hét perccel a lefújás előtt. Jamal Mashburn (aki 21 ponttal a hazaiak legjobbja volt) dobott egy duplát, majd Majerle egyet meg egy büntetőt, és 73-68 lett az állás, 5:16-tal a vége előtt. Mashburn büntetője után Houston egyetlen negyedik negyedbeli kosara 74-70-re javította a New York helyzetét. Ekkor jött Majerle első hármasa, de erre azonnal válaszolt Charlie Ward. Majerle Mashburntől kapott egy labdát, és a rárontó Latrell Sprewell valamint az éppen lejáró támadóidő szorításában kilenc méterről engedte el azt a bombát, ami 80-73-as vezetést hozott a Heatnek 1:41-gyel a duda előtt. Patrick Ewing duplája és Houston büntetői 80-77-re felhozták a vendégeket, de 35 másodperccel a vége előtt bevágott egy triplát Bruce Bowen, akit a Chicago Bullstól februárban elküldtek, a Knicks és a Heat versengett érte, és az döntött a Miami javára, hogy rosszabb volt a mérlegük a New Yorkénál - akkor utoljára.

Fotó: Reuters

A meccs két legjobbja: Sprewell
(balra) és Mashburn

Alonzo Mourning, a tegnap másodszor is az Év védőjátékosának választott All-Star center kipontozódása előtt 18, a sérülése miatt eddig halovány Tim Hardaway pedig 12 pontot szerzett a Miaminak, amely 1997 után ismét konferenciadöntőt játszhat, ha pénteken nyerni tud New Yorkban. A Knicks azonban a tavalyi döntőbe is úgy jutott, hogy kiütötte a Heatet, ugyanúgy, mint 1998-ban, egyik párharc során sem veszítve el egymás után két meccset.

Keleti főcsoport, elődöntő:
Miami Heat - New York Knicks 87-81
Miami Arena, 20 021 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Mashburn 21, P. J. Brown 12, A. Carter 5, illetve Sprewell 24, Ewing 11, Sprewell 6
Az állás: 3-2 a Miami javára.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

A Nyugati konferencia elődöntőiben sem lesznek sweepek. A Jazz 88-85-re verte a negyedik meccsen a Blazerst, elkerülve a franchise első 0-4-es kudarcát, és meghosszabbítva Jeff Hornacek karrierjét - még legalább egy meccsel, Phoenixben pedig Jason Kidd tripla-duplával tartotta életben a Sunst a Lakers ellen. Keleten Charlie Ward playoffbeli karriercsúcsával a Knicks kiegyenlítette a Heat elleni párbaj állását.