Vágólapra másolva!
Négy év alatt negyedszer tartott az utolsó pillanatig az NBA legkomolyabb riválisainak csatája, és sorozatban harmadszor nyert a New York Knicks, ezúttal 83-82-es idegenblei győzelemmel búcsúztatva a Miami Heatet a Keleti konferencia elődöntőjében.

Fotó: Reuters

Sprewell (jobbra) volt a Knicks
legeredményesebbje 24 ponttal

A mostani széria talán még a tavalyinál is lenyűgözőbb küzdelmet hozott: négy meccs dőlt el az utolsó támadásnál, és az összesített különbség mindössze hat pont a Knicks javára (568-562, átlagban 81,1-80,3). Tavaly a Heat Allan Houston csodálatos, utolsó másodpercben dobott kosarának köszönhetően bukott el az első körben a későbbi nagydöntős Knicks ellen, most azonban annál (a jó dobó üresen hagyásánál) is felelőtlenebbek voltak: a hatodik meccsen 18, vasárnap pedig 11 pontos előnyt vesztegettek el, nem szólva arról, hogy a szériában 3-2-re még ők vezettek.

Fotó: Reuters

A statisztikákat Mourning (jobbra), a pár-
harcot Ewing és New York nyerte

A döntőt a Knicks az első kiemelt Indiana Pacers ellen fogja vívni (megismételve a tavalyi főcsoport-döntőt, amit a New York 4-2-re nyert meg), és sok idejük nem lesz pihenni, mert már kedden elkezdődik a párharc.

Miami Heat - New York Knicks 82-83
AmericanAirlines Arena, 22 063 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Mourning 29, Mourning 13, Hardaway 7, illetve Sprewell 24, Camby 12, Sprewell 5
Továbbjutott: a Knicks 4-3-mal

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

Reggie Miller eltiltását letöltve 25 pontot szórva vezette a Philadelphia ellen győzelemre az Indianát, amely 4-2-vel jutott a Keleti konferencia döntőjébe. A másik ágon még nincs döntés, mivel NBA playoff-történeti fordítást vitt véghez a New York: 18 pontos hátrányból nyert 72-70-re, hogy hetedik meccsre kényszerítse a Miamit.