Vágólapra másolva!
Inkább keserű, semmint örömteli volt a magyarok számára a vasárnap véget ért brémai férfi tornász Európa-bajnokság. Csollány Szilveszter, a delegáció egyetlen éremesélyese úgy lett második gyűrűn Dimosztenisz Tambakosz mögött, hogy a szakemberek egybehangzó véleménye szerint a görög versenyzőnél hárman is jobb gyakorlatot mutattak be.

A magyar tornász nem titkoltan az elsőségért utazott az északnémet városba, ugyanis ezüstérmekkel már "tele volt a padlás": pályafutása során négy világbajnokságon, valamint az atlantai olimpián is éppen lecsúszott a dobogó legfelső fokáról.

- Szomorú vagyok. Igaz, hogy rontottam, de szerintem Tambakosz nem volt jobb nálam - értékelte szereplését röviden Csollány.

A csapatverseny sem a vártnak megfelelően alakult. Két éve Szentpéterváron az együttes hetedik volt, és Vereckei István szövetségi kapitány a mostani Eb előtt úgy foglalt állást, hogy a Brémában induló gárda erősebb, mint az 1998-as. Ehelyett még a legjobb tíz közé sem jutott a magyar válogatott, csak 11. lett.

A kontinensviadal az olimpiai indulási jog megszerzése szempontjából is fontos volt. Csollány korábbi eredményei alapján biztos sydneyi résztvevőnek számított már az Eb előtt is, a magyar szövetség elnökségének döntése értelmében az szerezhetett ötkarikás kvótát, aki szerfinalista lesz. Ez egyedül Supola Zoltánnak sikerült, nyújtón a hetedik helyen végzett, így ő lesz a másik induló az ötkarikás játékokon.

(MTI)

Korábban:

Gyűrűn Csollány Szilveszter, nyújtón Supola Zoltán jutott a vasárnapi szerenkénti döntőbe a brémai tornász Európa-bajnokságon. A csapatversenyben Magyarország a 11. helyen végzett, aranyérmes Oroszország.