Vágólapra másolva!
Juan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Olimpia Bizottság (NOB) elnöke támogatja azt a javaslatot, hogy a doppingszernek minősülő gyógyszerkészítmények egyedi színezést kapjanak. Ausztráliában egy hatalmas fa dőlt arra az útra, melyen pillanatokkal később az olimpiai lánggal futottak.

Samaranch elképzelése szerint az orvosságos dobozokra - veszélyességüktől függően - piros, narancssárga vagy zöld kört festenének. A NOB első embere azt is javasolta, hogy a megkülönböztető jelzés mellett szerepeljen az olimpiai öt karika is.

14 méteres fa zuhant annak az útnak a közepére, amelyen néhány másodperc múlva futottak az olimpiai lánggal. A baleset Perth-től körülbelül 250 km-re történt és a fáklyavivőnek óriási szerencséje volt, mert ha egy kicsit gyorsabban fut, akkor rá és az őt kísérő mintegy 50 járműre dőlhetett volna a fa. A rendőri jelentés szerint senki sem sérült meg, a fa kidőlésének oka ismeretlen.

Az olimpiai láng június 8-án indult ausztráliai útjára és 11 ezren futnak vele szeptember 15-ig, a sydneyi olimpia megnyitójáig.

(MTI)

Ajánló: