Vágólapra másolva!
A kedden megnyitott szabadügynök-piac nagy részében a felszabadult klubok visszaigazoltak korábbi csapataikhoz, Tim Thomas a Milwaukee Bucksszal, Sam Perkins az Indiana Pacerszel, Kurt Thomas a New York Knicksszel, Anthony Carter pedig a Miami Heattel kötött újabb szerződést. Pat Riley, a Heat edzője viszont óriási bizniszbe kezdett: egy kilenc játékost érintő ügylet keretében igyekszik megszerezni az All-Star Eddie Jonest és Anthony Masont a Charlotte Hornetstől.

Fotó: Reuters

Jones (balra) a képen még Hornets-
mezben passzol a philadelphiai
Lynch mellett
P. J. Brown
Jamal Mashburn

A Heat edző-elnöke Otis Thorpe-ot és Tim Jamest, valamint Rodney Bufordot is elküldi a Hornetsnek, cserébe az állítólag hétéves, 86 millió dolláros szerződést kötő Eddie Jonesért, valamint Anthony Masonért, Ricky Davisért és Dale Ellisért. Jones személyében a Charlotte a legjobb dobóját vesztette el (20,1 pontátlag), aki emellett 4,8 lepattanót és 4,2 asszisztot is gyűjtött meccsenként. A 33 éves Mason, aki 11,6 pontot és 8,5 pattanót vállalt tavaly egy-egy meccsen, Rileyval már dolgozott együtt a Knicksnél, ahol kétszer is eltiltást kapott régi-új főnökétől.

A Heat tavalyi második legjobb dobója, Mashburn és a második legjobb lepattanózó Brown Charlotte-ban csak egy hozzájuk mérhető kosarassal, Derrick Colemannel fognak együtt játszani. "P. J. nagyszerű felépítésű, nagyon jól pattanózó és védekező játékos, Mashburn pedig bizonyítottan elsőrangú pontszerző" - nyilatkozta a Hornets kosárlabdaügyekért felelős igazgatója, Bob Bass.

Fotó: Reuters

A Pistonstól távozó Hill zsákol a
Pacershez hű Perkins mellett

Hill és McGrady, valamint Tim Thomas és Tim Duncan (aki azt mondja, marad a San Antonio Spursnél) is visszautasította a Bulls ajánlatát, s ezután került sor Mercer begyűjtésére, aki valószínűleg hatéves, 67 millió dolláros szerződést ír majd alá, és két újonccal, Jamal Crawforddal és Marcus Fizerrel, valamint két nagy tehetségű másodévessel, Elton Branddel és Ron Artesttel játszik majd egy csapatban.

A Keleti konferencia bajnoka, az Indiana Pacers hat játékosa vált a nyáron szabadügynökké, de egyiküket, Sam Perkinst már vissza is igazolták, és az ESPN szerint Austin Croshere is közel áll egy hétéves, 51 millió dolláros szerződés aláírásához.

A Sacramento Kings szintén megtartotta egy régi játékosát, Scot Pollardot, valamint leigazolta a Minnesota Timberwolves hátvédjét, Bobby Jacksont, aki a Phoenix Sunshoz távozó Tony Delk helyét foglalhatja el. A Dallas Mavericks Hubert Davisnek és Gary Trentnek ajánlott új szerződést, míg a Denver Nuggets Tariq Abdul-Wahadot és Ryan Bowent marasztalta újabb néhány évre.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

A Los Angeles Lakers nyerte az észak-amerikai profikosárlabda- bajnokság 1999-2000-es kiírását, miután a döntő hatodik meccsén, végletekig fokozott izgalmak közepette 116-111-re legyőzte az Indiana Pacerst, ezzel 4-2-re nyerve meg a szériát. Shaquille O'Neal, a hazaiak vezéregyénisége 41 ponttal vette ki a részét a sikerből.