Vágólapra másolva!
A 35. születésnapját e hónapban ünneplő Reggie Miller új szerződést kötött az Indiana Pacerszel, amerikai források szerint három évre írt alá, s ezalatt 36 millió dollárt fog keresni. A Pacers valaha volt legeredményesebb játékosa azonnal kapacitálni kezdte az indianapolisi vezetőket, hogy hátvédtársának, Mark Jacksonnak is kínáljanak új szerződést.

Fotó: Reuters

Miller és Jackson itt még együtt
ünnepel

Jackson egyike a Pacers azon hat kulcsjátékosának, akik szabadügynökké váltak ezen a nyáron. Donnie Walsh, a klub elnöke négyük szerződését már meghosszabbította, és szerdán bejelentette, hogy szeretné mindegyiküket megtartani. Jackson mellett a visszavonulásán töprengő Rik Smits sorsa kérdéses. Smitsszel kapcsolatban Walsh elmondta, szeretne beszélni vele augusztus végén, hogy megtudja, mik a tervei és rábeszélje a folytatásra.

Millernek - és csapattársainak - a legnagyobb változást Larry Bird távozása jelenti. A Pacerszel nagydöntőig jutó tréner kispadját Isiah Thomas örökli. - Isiah is játszott Magic Johnsonnal, Byron Scott-tal, Michael Cooperrel ellenem, amikor a UCLA egyetemen nyári meccseket játszottak. Ez nagyot lendített a fejlődésemen. Kitűnő kapcsolatban voltunk az elmúlt 10 vagy 11 évben - áradozott leendő mesteréről Miller.

Fotó: Reuters

Miller barátja lesz az edzője

A 201 centis védő az elmúlt szezonban 9 millió dollárt keresett. Az ESPN és az Indianapolis Star értesülései szerint Miller új szerződése 3 évre szól, és ez idő alatt 36 millió dollárt tehet zsebre, de Walsh ezt nem cáfolja és nem is erősíti meg, a klub pedig semmiféle információt nem tett közzé. Az elnök mindenesetre bejelentette: munkája befejezése Jackson megtartása lenne, de nem biztos, hogy ehhez lesz elegendő pénze.

Jalen Rose - aki Miller fő fegyverhordozója volt az elmúlt évadban, és megkapta az NBA legtöbbet fejlődő játékosának járó elismerést - hét évre szóló, 93 millió dolláros kontraktust írt alá múlt héten.

Ugyancsak 7 évvel hosszabbított Austin Croshere (51 millió dollárért), Sam Perkins pedig egyetlen idényre 2,5 millióért írt alá.

[origo]

Ajánló:

A Pacers-Lakers nagydöntőről az NBA site-on