Vágólapra másolva!
Harmincnégy századdal maradt el az olimpiai A szinttől a mellúszó Rózsa Norbert, aki előtt így ismét felcsillant a sydneyi szereplés reménye. Még közelebb volt a kvalifikációs időhöz Kovács Krisztina: neki 100 méter mellen 21 század hiányzott.

Öt héttel az olimpiai úszóversenyek kezdete előtt az ötkarikás A szint (2:15.36 és 1:10.21 perc) teljesítése volt a cél szombaton a Komjádi-uszoda különleges eseményén, amelynek programján két versenyszám szerepelt.

Rózsa Norbert 2:15.70 perccel nyerte a 200 méteres mellúszást, mögötte edzőtársa, a pécsi Bodor Richárd lett a második, a szentesi Bessenyei a harmadik.

- Azt hiszem, hogy ha erősebb ellenfeleim vannak, akkor már most másfél másodperccel jobbat úszok - nyilatkozta Rózsa. - Szerettem volna túlszárnyalni az A szintet, de így is elégedett vagyok. Ez az idő jobb, mint amit Atlanta előtt egy hónappal úsztam, s amiről négy másodpercet javulva nyertem aranyérmet.

A 100 méter női mell Kovács Krisztina szintteljesítési kísérlete volt: a honvédos úszónő, rendkívül balszerencsésen, mindössze 0.21 másodperccel maradt el attól az időtől, ami olimpiai részvételt jelentett volna számára.

(MTI)

Korábban:

[július 28.]