Vágólapra másolva!
Bár megfordult a gondolat a két úszóolimpikon, Zubor Attila és Horváth Péter fejében, hogy edzőjük, Gyertyánffy Tamás nélkül ők sem mennek Sydneybe, megváltoztatták elhatározásukat, s bejelentették: részt vesznek az ötkarikás játékokon.

Fotó: Reuters

Zubor legnevesebb ellenfelének, az orosz
Popovnak nem kell gondolkodnia az utazáson:
Ausztráliában él




A két úszó állította: idei javulásuk elsősorban Gyertyánffy Tamás érdeme, aki a mindössze 7 hónapos közös munka során bebizonyította, hogy nagyon jó hatással van rájuk. Zubor és Horváth egyöntetűen kijelentette, hogy az olimpiai rajtjukig hátralévő szűk egy hónapban más edző segítségét nem fogják igénybe venni.

Horváth és Zubor az ősszel otthagyta korábbi edzőjét, Széchy Tamást, és azóta Gyertyánffyval készültek az olimpiára, az év nagy részét Olaszországban, az edző ottani klubjában töltötték.

Gyertyánffy a júliusi helsinki Európa-bajnokságra is elkísérte versenyzőit, akkor Zubor Attila a 100 méteres gyorsúszásban a hetedik, Horváth Péter a 100 méteres hátúszásban a nyolcadik lett.

(MTI)

Korábban:

Tisztázódtak a nyilvánvaló félreértések Széchy Tamás úszó mesteredző olimpiai utazásával kapcsolatban, s ennek eredményeképpen ő is és Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke is ott lehet Sydneyben, az ötkarikás játékokon.