Vágólapra másolva!
A Portland Trail Blazers, amely hét meccsre kényszerítette a Lakerst a Nyugati főcsoport 2000-es döntőjében, 0-2-vel kezdte az új szezont, 1993/94 óta először. Szintén két vereséggel rajtolt a tavalyi döntős Indiana Pacers is. Feltámadt ugyanakkor a New York Knicks: keddi harmincas buktájukat az Atlantán bosszulták meg: 95-69-re nyertek

Fotó: Reuters

A denveri Davis (sötét mezben)
szerdán még alulmaradt Bakerrel,
s csapata a Seattle-lel szemben,
most azonban javítottak a
Golden State ellen

A San Antonio Spurs nyári igazolása, Derek Anderson a második meccsén már megmutatta, mire képes, és ennek egy, a Minnesota Timberwolves feletti 103-91-es győzelem lett a hozadéka. Anderson a harmadik negyedben 15, összesen 29 pontot dobott, és a San Antonio éppen ebben az időszakban tudott mínusz tízről kiegyenlíteni. 79-79 után aztán nem volt megállás, a meglódult hazaiak végül alaposan megverték az elfáradó Farkasokat. A negyedik negyedben Anderson és hátvédtársa, Avery Johnson tíz pontot vállalt abból a 19-4-es rohamból, melynek végén már nem lehetett vitás a Spurs győzelme, hiszen 98-83-ra vezettek, 2:26-tal a lefújás előtt. "Állandóan ketten mentek a nagy embereinkre, így nekem kellett bevállalnom a vezérszerepet" - mondta Anderson. A San Antonio sztárcsatára, Tim Duncan azért így is eljutott 24 pontig (10/15-ös mezőnymutatóval) és 9 lepattanóig, míg ellenfele, Kevin Garnett 21-et és 11-et gyűjtött.

Fotó: Reuters

Allan Houston és a Knicks
lendületet vett

Dallasban Steve Nash 18, Howard Eisley 16, Dirk Nowitzki 15, Michael Finley 14, illetve Greg Buckner 13 pontjával a Mavericks jó kezdés után 94-88-ra nyert az Indiana Pacers ellen, amelyben Travis Best élete legjobb meccsét játszotta: karriercsúcsot érő 30 pontot dobott, 11 lepattanót szedett és kiosztott nyolc gólpasszt. Hiába tette, mert a Pacers így is kikapott, kettőből másodszor, igaz, mindkét meccsét idegenben játszotta.

Fotó: Reuters

Ray Allen hiába nyújtózik,
Shandon Anderson betalál

Denverben Nick Van Exel 23 ponttal és 8 assziszttal, George McCloud pedig 19 ponttal segítette a Nuggets együttesét 101-97-es győzelemhez a Golden State Warriors ellenében. McCloud hétméteres lökete volt az, amely 96-94-es vezetéshez juttatta a hazaiakat 38 másodperccel a vége előtt, majd Van Exel süllyesztett el két büntetőt, s az előny végül négypontos maradt. Larry Hughes 21 pontot szerzett a Warriors javára, Vonteego Cummings meg 18-at, s azt mindet a második negyedben, vezetett is a Golden State 53-47-re a nagyszünetben.

Michael Dickerson 20 pontot, Othella Harrington pedig 18-at és 13 pattanót jegyzett, amint a Vancouver Grizzlies Los Angelesben verte meg a Clipperst 99-91-re, az 1995-96-os szezon óta először rajtolva két győzelemmel. A kanadaiak első NBA-évében egy 19 vereségből álló sorozat követte a jó kezdést.

[mécs]

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

Pat Riley megszerezte az ezredik győzelmét. Ez egyben az is jelentette, hogy a Miami Heat meglepetésre Alonzo Mourning nélkül is legyőzte az Orlando Magicet, igaz náluk meg Grant Hill nem játszott. További váratlan sikerek: Lakers - Jazz 92-97, Hornets - Wizards 77-95. Kikapott a Raptors Philadelphiában, Dávid Kornél nem lépett pályára.