Vágólapra másolva!
A címvédő Los Angeles Lakers 1995 februárja óta nem játszott ilyen rosszul, mint kedd este Houstonban, ahol 84-74-re kikapott a Rocketstől. Az NBA 1999-es bajnoka, a San Antonio Spurs is veszített, a Suns verte meg Duncanéket Phoenixben. A Toronto Raptors viszont nyert 105-75-re a Boston ellen, Dávid Kornél 11 perc alatt négy lepattanót szerzett.

Fotó: Reuters

Bullard egy mezőnykísérlete talált
be, de az tripla volt

A Rockets számára nemcsak a meccs, a helyi népszavazás is jó eredménnyel zárult: a houstoni lakosok eldöntötték, azt akarják, hogy a városban maradjon a franchise, és megszavazzák, hogy új aréna épüljön Harris megyében. A Rockets edzője, Rudy Tomjanovich nagyon boldogan nyilatkozott: "Nagy nap ez a mai mind a Rockets, mind Houston életében, és én is megerősítést kaptam, mert imádom a várost, és itt szeretném befejezni a karrieremet. Csodálatos, hogy a világbajnok legyőzésével tudtuk megköszönni az embereknek a szavazatukat."

Fotó: Reuters

Cartert (balra) megint nem lehetett
lestoppolni

Phoenixben Shawn Marion 23 pontot, nyolc lepattanót és három labdaszerzést, Tony Delk pedig csereként 20 pontot adott bele a Suns Spurs elleni 100-81-es sikerébe. A Suns győzelmének kulcsa az volt, hogy nem engedték labdához jutni a San Antonió-i Ikertornyokat: Tim Duncan 14-szer dobhatott és 18 pontig jutott, David Robinson pedig hétből 11-ig, ráadásul a Spurs többi játékosa közül senki sem érte el a tíz pontot. "Mindig is mondtam: ha keményen játszunk, jól játszunk" - mondta a Suns mestere, Scott Skiles. A Spurs a meccsre mint a liga leggólerősebb (106 pont meccsenként) és második legpontosabban célzó (49,3% a mezőnyből) gárdája érkezett, és a Suns 25 ponttal az átlaguk alatt tartotta őket, míg a vendégek mezőnystatisztikája 38,5%-ra (30/78) sikeredett. A phoenixi vezérürük közül Clifford Robinson neve mellé 15 pont, öt assziszt, három-három labdaszerzés és blokk, míg Jason Kiddéhez 10 pont, 11 assziszt és kilenc lepattanó került, utóbbi majdnem megcsinálta idei második, összesen 33. tripla-dupláját.

Fotó: Reuters

Brand (jobbra) és a Bulls agyon-
nyomni se tudta a Wizardsot

A Portland Trail Blazers megúszta, hogy az elmúlt 14 év legrosszabb idénykezdetével kelljen szégyenkezni, igaz, ehhez az is kellett, hogy a liga jelenleg leggyengébb formában lévő együttese, az Atlanta Hawks látogasson hozzájuk. A 97-88-as hazai sikerből az olimpiai bajnok és volt atlantai Steve Smith 22 ponttal, Dale Davis pedig hét blokkal és 10 lepattanóval vette ki a részét. A Hawks viszont nem kerülte el a szégyent: 0-5-ös startjuk még sosem volt 1968 óta, amikor a franchise St. Louisból Atlantába költözött.

Milwaukee-ban Allan Houston 24, Glen Rice 18, a helyi születésű Latrell Sprewell pedig 16 pontot szerzett (hét lepattanó mellett), hogy a New York Knicks sorozatban harmadszor nyerjen, ezúttal 103-89-re. A Bucksnál Lindsey Hunter 23, Glenn Robinson pedig 21 pontot dobott, de utóbbi inkább a labdaeladásban jeleskedett: a Milwaukee 15 vesztett labdájából hét az ő lelkén szárad. A sorozatban 300. NBA-meccsén szereplő Ray Allen 20 ponttal és 7 lepattanóval ünnepelt, sajnálhatja, hogy mégis kikaptak.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló: