Vágólapra másolva!
Egy nappal houstoni buktája után az 1999-es bajnok otthonában is vereséget szenvedett a címvédő Los Angeles Lakers, amelyben Shaquille O'Neal mindössze 13 pontig jutott. Hazai pályán kapott ki a New York Knicks, legyőzőjük, a Cleveland négy győzelemmel kezdte a szezont. Ötnél jár a Philadelphia, és története legjobb mérlegével büszkélkedik a Vancouver.

Fotó: Reuters

Duncan egyedül az Alamodome
légterében

"Formálódik egy nagy páros Nyugaton" - mondta Robinson. "Az 1999-es és 2000-es év bajnokai játszottak, és már ez is éppen elég izgalmas. A Lakers edzője, Phil Jackson most elgondolkodhat azon, hogy igaza volt-e akkor, amikor azt mondta, a San Antonio bajnoki címét meg kellene csillagozni, hiszen a lockout miatt nem volt igazán komoly a bajnokság 1999-ben."

O'Neal, akit kedden a Houston Rockets centere, Hakeem Olajuwon tartott rövid pórázon, most még rosszabbul járt: az Ikertornyok alatt mindössze 5/13-as mezőny- és 3/10-es büntetőstatisztikát csinált, és csak 13 pontig jutott. "A Spurs nagyszerűsége a csapategységükben rejlik" - hajtott fejet a győző előtt O'Neal. "Minden hibánkat könyörtelenül kihasználták, és, a fene egye meg, volt belőlük elég. A Spurs azért jó, mert együtt játszanak." A sztárcenter szavai ismét a játékostársait találják meg, hiszen a Lakers legénységéből egyedül Kobe Bryant tudott úrrá lenni a helyzeten, hogy hiányzott középről a nagyfiú: 32 pont, 8 assziszt és három labdaszerzés került a neve mellé, s rajta kívül csak Horace Grant (14) és Robert Horry (12) jutott tíz pont fölé a Lakersnél, amely 3-3 győzelemmel és vereséggel csak a hetedik a Nyugati konferenciában.

Fotó: Reuters

Bimbo Coles minden eszközt bevetett, ha
kellett, ráült az ellenfelére

Miamiban Brian Grant 30 pontja és 21 lepattanója kellett a Heatnek, hogy elfeledkezzenek a floridaiak felelősségéről az amerikai elnökválasztásban, és 87-81-re megverjék a Seattle SuperSonics gárdáját. Grant 44 játékperc alatt 13/21-es mezőnymunkával vezette a mindössze nyolc játékossal játszó Heatet a 11 harcossal operáló Seattle ellen, amelyben Gary Payton 22 pontig, Rashard Lewis pedig 16-ig és 8 lepattanóig jutott. A Sonics 22 labdaeladása mellett, mindössze 15 gólt érő passzot számlált, és ez vezetett sorozatban harmadik vereségéhez.

Fotó: Reuters

Megdöbbentő a méretkülönbség
Iverson (balra) és Montross között,
a szélvészgyors kisember azonban
28 pontig jutott, míg a detroiti
center négyet dobott

A Vancouver Grizzlies még lenyűgözőbben szerepel: a franchise történetében még sosem fordult elő, hogy háromgyőzelemnyi pluszban legyenek, márpedig denveri 101-74-es sikerükkel 4-1-re módosították mutatójukat. A váratlan lángolás elsősorban Shareef Abdur-Rahimnak (22 pont a Mavericks ellen, 21,4 átlagban) és Othella Harringtonnak (21 most, 14,2 átlagban) köszönhető, az ő vezérlettükkel a Grizzlies 40 percen át vezetett, és a Nyugati tabellán a harmadik.

Sacramentóban Predrag "Peja" Stojakovic és a korábban a Warriorsban vitézkedő Chris Webber már a harmadik negyed végén egyaránt 27 pontnál jártak, és a Kings szinte agyonverte a Golden State együttesét (115-84). A hazaiak irányítója, Jason Williams szintén háromszor 12 perc alatt osztott ki 12 gólpasszt, elég jól kezdve a szezont - eddig kábítószer-élvezet miatt ücsörgött a lelátón ötmeccses eltiltását töltve.

Fotó: Reuters

Nesterovic (jobbra) az utolsó
pillanatban nem tudta így blokkolni
Clarkot

Reggie Miller 41 pontot dobott, az Indiana Pacerst 108-97-es hazai győzelemre vezetve a Milwaukee Bucks ellen. David Wesley 30-cal segítette a Charlotte Hornets gárdáját sorozatban harmadik sikeréhez (96-90-re verték az Orlando Magicet). Washingtonban Stephon Marbury királykodott 31-gyel (11/15 a mezőnyből), és a New Jersey Nets 102-86-ra nyert a Wizards ellen. Karl Malone 31-et dobott Los Angelesben, ezzel átvette a vezetést a góllövőlistán és hosszabbításos, 93-87-es győzelemhez segítette a Utah Jazzt a Clippers ellenében.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Korábban:

A címvédő Los Angeles Lakers 1995 februárja óta nem játszott ilyen rosszul, mint kedd este Houstonban, ahol 84-74-re kikapott a Rocketstől. Az NBA 1999-es bajnoka, a San Antonio Spurs is veszített, a Suns verte meg Duncanéket Phoenixben. A Toronto Raptors viszont nyert 105-75-re a Boston ellen, Dávid Kornél 11 perc alatt négy lepattanót szerzett.