Vágólapra másolva!
Két játékos 37, az orlandói Tracy McGrady pedig 40 pontot dobott szombat este, de az a Karl Malone, akinek csak 22 pont kellett volna, hogy megelőzze a legendás Wilt Chamberlaint az örökös góllista második helyén, csak 14-ig jutott, így kedden, hazai pályán dobhatja 31 420. pontját.

Fotó: Reuters

Ha Iverson megy, Harpring csak
próbálkozhat a blokkolással

A híres New York-i mesterlövész, Allan Houston idén első alkalommal szórta meg magát, 37 pontjából 17-et a negyedik negyedben dobva, amikor a Knicks lerázta magáról a hosszú turnéja fáradalmait nyögő Minnesota Timberwolvest, és végül 100-90-re nyert. Houston egészen elképesztő dobóteljesítméynt nyújtott: 16 bement a 20 mezőnykísérletéből, az utolsó öt dobása hibátlanra sikerült.

Fotó: Reuters

McDyess mintha állna, pedig
éppen repül a gyűrű felé

Houstonban Damon Stoudamire 15-öt dobott a Portland Trail Blazers meccset záró 17 pontjából, és a fennmaradó kettő is az ő gólpasszából született, így nagyrészt neki köszönhették a vendégek, hogy visszakapszkodtak a vezető pozícióba, és végül 96-85-re megverték a Houston Rockets gárdáját. Stoudamire egyéni szezoncsúcsot ért el 31 ponttal, és a dobószázalékai is igen jóra sikerültek: 10/17 mezőnyből, 10/11 a büntetővonalról.

A Golden State Warriors nem tudta megállítani a 24 pontot dobó Dirk Nowitzkit, illetve a 13 ponttal, 13 lepattanóval és 10 gólpasszal tripla-duplát összehozó Michael Finleyt, így a Dallas Mavericks 97-78-as győzelemmel távozott Oaklandből.

Fotó: Reuters

McGrady, ha így folytatja, örökre
elörökli Anfernee Hardaway 1-es
mezét

A szezon negatív meglepetését megtestesítő Atlanta Hawks 101-94-re megverte a Milwaukee Bucks gárdáját, és Jason Terry karriercsúcsot állított fel 30 ponttal, nyolccal javítva meg legjobbját. A meccset összesen 9 827 néző látta, ami nem is csoda, hiszen a hazai Sólymok még ezzel a győzelemmel is csak 4-13-as győzelem-vereség mutatónál járnak.

Washingtonban Eddie Jones 11, Tim Hardaway kilenc, Anthony Carter pedig nyolc pontot dobott a negyedik negyedben, és a Miami Heat 93-90-re nyert a Wizards ellen, 34-23-ra nyerve az utolsó menetet.

Charlotte városa nem kapta meg a Karl Malone-ünnepet, bár lehet, hogy nem is akarták. David Wesley triplájával és Jamal Mashburn öt büntetőjével a legutolsó percben fordította meg a Hornets a Utah Jazz elleni meccset, s végül 94-89-re nyert, a vendégek hatmeccses győztes szériáját szakítva meg ezzel. A lényeg azonban az volt, hogy Mashburn állhatatos védőmunkájának köszönhetően a Postás csak 14 pontot dobott, pedig 22 kellett volna neki, hogy megelőzze Wilt Chamberlaint, aki az NBA örökös góllistáján a második helyen áll. Malone nyilván dob nyolc pontot a keddi, Toronto elleni hazai meccsen, és akkor az a város ünnepelheti őt első kézből, ahol az egész karrierje során játszott. (Micsoda véletlen!...)

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.