Vágólapra másolva!
Jól érzi magát a Toronto Raptors magyar kosarasa, Dávid Kornél, hiszen megy a csapatnak, csak az zavarja egy kicsit, hogy hol játszhat, hol nem, attól függően, hogy ki fáradt vagy sérült.

Fotó: Reuters

A sérült Vince Carter egyelőre
civilben szurkol Dávidéknak

A magyar kosaras hosszabb kihagyás után végre játszott a legutóbbi két meccsen. Csütörtökön a Charlotte Hornets ellen 15 percet volt a pályán, dobott hat pontot és szedett három lepattanót, szombaton pedig - a Los Angeles Clippers volt az ellenfél - 16 perc alatt két pontot szerzett.

"Nincs tehát semmi baj" - folytatta Dávid -, "jól szerepel a csapat, csak az zavar, hogy nem tudom, mikor játszhatok. Hét-nyolc állandó játékos van, a többi hat-hét, velem együtt, a kispadon ülve várja a lehetőséget. Hogy mikor léphetünk pályára, az attól függ, hogy ki sérült vagy fáradt a többiek közül. Így viszont elég nehéz formában maradni, mert a sok mérkőzés miatt kevés az edzés. Gyakran csak taktikai megbeszéléseink vannak, nincs alkalom és idő arra, hogy igazi edzéseket tartsunk."

És a kispadon ülőket nem biztatgatja az edző sem, hogy fel a fejjel, lesz ez másképp is. Azt már a szerződéskötések időszakából megszokhattuk, hogy az NBA-ben nem divat a játékosokkal a színfalak mögött elbeszélgetni, híreket kiszivárogtatni, és ugyanígy nem szokás a kispadosok lelkivilágának ápolása sem. Igaz, nem szokás az alapos fejmosás sem. Két hete ötéves fennállásának legnagyobb vereségét szenvedte el a Toronto, 100-64-re kapott ki a Charlotte Hornetstől, s Lenny Wilkens edző akkor megígérte, hogy alaposan elemezni fogja játékosokkal a történteket, és az "nagyon fájdalmas lesz". Aztán mégsem lett ordítozás az öltözőben.

"Elbeszélgetett velünk az edző, de nem volt különösebb letolás" - mondta Dávid. - "Nincs is idő ilyesmire, hiszen egymás után jönnek a meccsek, nem érünk rá lelkizni. Ha beszalad egy nagy vereség, röviden megbeszéljük, aztán már a következő mérkőzésre koncentrálunk."

A csapat most idegenben játszik, először a Utah-val, majd a Portlanddel, végül a Golden State-tel. Az utolsó meccsre talán már a csapat sztárja, Vince Carter is felépül. Szükség is van rá, ha azt akarják, hogy pozitív legyen a decemberi mérleg is.

Kósa Tamás

(Magyar Hirlap)

Ajánló:

A magyar NBA-játékos aktája