Vágólapra másolva!
Az Allan Houston és Marcus Camby nélkül játszó New York 95-68-ra verte a Chicagót, amely az előző napon elkapta a San Antoniót. Nagyobb meglepetés, hogy a Golden State legyőzte a Utah Jazzt, de ezen kívül csupa sima papírformasiker született az 59. játéknapon.

Fotó: Reuters

Elton Brand és Ron Artest próbálja
megállítani a New York-i Larry
Johnsont, de csak fault lesz belőle

A Golden State Warriors 17-szer kapott ki egymás után a Utah Jazztől, de most egy 100-89-es hazai sikerrel javítottak a mérlegen. Larry Hughes 20 pontot, 11 asszisztot és nyolc lepattanót jegyzett, az újonc Marc Jackson pedig 20 ponttal és 14 lepattanóval villogott. Az oaklandiek legutóbb 1996. április 14-én nyertek a Utah ellen (93-82), és az volt a párharc mindeddig utolsó meccse, amelyen nem Karl Malone volt a legeredményesebb. A Hírességek Csarnokának leendő tagja most is gyengén muzsikált, csupán 12 pontot dobott, és a Jazz ezzel három mérkőzésesre nyújtotta vesztes szériáját. Jellemző, hogy ezen a három meccsen Malone átlaga nem egész 14 pont, pedig általában 22,4-et tud.

Fotó: Reuters

Eddie Jonest nem zavarta sem az
esélyesség terhe, sem a fölé
magasodó Calvin Booth

A Portland Trail Blazers lelépte a Vancouver Grizzliest (104-81), és a kispadon kezdő Arvydas Sabonis 20 pontot dobott, de rajta kívül még öt hazai játékos ment tíz fölé. A Blazers győzelmi szériáját négymeccsesre nyújtó vendégeknél Shareef Abdur-Rahim 29 pontot szerzett, és a Vancouver vereségsorozata szintúgy négymeccsnyi hosszúságú.

Lamond Murray 22 pontjával és 11 lepattanójával a Cleveland Cavaliers öt mérkőzésből álló rossz szériának vetett véget a Hawks elleni, 97-85-ös atlantai sikerrel, először nyerve azóta, hogy sztárcenterük, a litván Zydrunas Ilgauskas bal lába ismét megsérült. A hazaiaknál Jason Terry 28, Lorenzen Wright 20 pontot, Dikembe Mutombo pedig 20 lepattanót gyűjtött.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.