Vágólapra másolva!
A 60. játéknap három hosszabbításos meccsének egyikén a Philadelphia Sacramentóban küzdött meg a liga legjobbja címért - és Allen Iverson 46 pontjával nyert. A New York Minnesotában folytatta menetelését, az Indiana viszont idei legrosszabb teljesítményével kapott ki a Sacramentótól. A két Los Angeles-i gárda összecsapásán a Lakers a hosszabbításban már Shaquille O'Neal és Kobe Bryant nélkül játszva győzött a Clippers ellen.

Fotó: Reuters

Elég, ha egy ponttal nyerünk - mondhatta
Larry Brown, a Sixers edzője, amikor egyre
csökkent a különbség. Végül három maradt
belőle, és a Kings egyszer sem vezetett

Los Angelesben Shaquille O'Neal már a kispadról, Kobe Bryant pedig az öltözőből figyelte, amint Horace Grant 4,5 másodperccel a hosszabbítás letelte előtt bepöcizett egy labdát, és azzal a Lakers 116-114-re verte a hivatalosan pályaválasztó Clippers együttesét, amely még sosem játszott ilyen tömeg (20 327 néző) előtt a Staples Centerben. O'Neal 29 pontig és 15 lepattanóig jutott, mielőtt kipontozódott volna másfél perccel a rendes játékidő befejezése előtt, amikor a Lakers 100-98-ra vezetett. Bryant már ezt is csak tévén nézte, mert 17 ponttal az iszákjában még a harmadik negyedben, 1:52-vel a vége előtt kiállították, amikor egy faultot vitatva beszedett két technikait. A csapat azonban a két vezérürü nélkül is lenyomta a Clipperst egymás után 16. alkalommal.

Fotó: Reuters

A New York-iakat nem lehetett hanyattlökni

Phoenixben Vince Carter hiába dobott 46 pontot, a Sunsnál Jason Kidd 27-tel, Shawn Marion és az újonc Paul McPherson fejenként 20-szal tartott ellent ennek, így a hazaiak 109-103-ra nyertek a Toronto Raptors ellen. Carter, aki 11/26-os mezőny- és 22/27-es büntetőmutatókkal termelt, valamint 6-6 lepattanót és asszisztot is bevállalt, nem állíthatta meg a Sunst, amely két napja, a Lakers ellen idei legrosszabb, most azonban ez évi legjobb góltermését produkálta.

A Houston Rockets hatmeccses vesztes szériát állított meg, amikor Dallasban tudta megverni 114-99-re az egyébként jó formában lévő Mavericks együttesét. A Houston a harmadik negyedben 31 ponttal is vezetett, a tavalyi év újoncának választott Steve Francis 22 ponttal, 11 lepattanóval és nyolc assziszttal vezette a vendégeket.

Seattle-ben a sokoldalúnak éppenséggel nem nevezhető erőcsatár, Vin Baker dudaszóra dobott hatméteres tempójával nyert a SuperSonics 104-102-re a Charlotte Hornets ellen. A Brent Barry tizedik gólpasszára érkező löket olyan volt, mint az egész meccs: először kipattanni látszott, majd a palánkról visszajőve behullott. A vendégek hosszú győztes sorozat után kaptak ki sorban másodszor, legutóbbi tíz meccsük mérlege azonban így is 7-3.

Fotó: Reuters

Tabak csak a levegőt kaszálja,
Anderson pedig zsákol

Denverben a 35 pontot és 14 lepattanót jegyző Antonio McDyess vezérletével a Nuggets 120-113-ra verte a Milwaukee Bucks gárdáját, amely előtte négy meccsen át volt veretlen.

Vancouverben Mookie Blaylock ziccere 4,5 másodperccel a vége előtt megmentette a Golden State Warriorst, amely 19 pontos előnyt elhagyva tudta legyűrni a nyugati utolsó Grizzliest 102-101-re. A 10-20-as mérlegű Warriors nagyon büszke nem lehet, mert ők állnak közvetlenül a Vancouver (8-22) előtt a Western Conference tabelláján.

A Detroit Pistons hazai pályán kapott ki hosszabbítás után 110-102-re a Miami Heattől, amelynek színeiben Anthony Mason 20 pontjából nyolcat dobott a ráadásban.

Az Orlando Magic Bostonban nyert 95-90-re a Celtics ellen, Pat Garrity 50 másodperccel a vége előtt dobta azt a hármast, amely megszilárdította a vendégsikert.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.