Vágólapra másolva!
Huszonegy játékossal, tíznapos ciprusi felkészülésre indul ma a Dunaferr labdarúgócsapata. A dunaújvárosiak Paphoszban négy előkészületi mérkőzést is játszanak, s az első osztályú hazai csapat, valamint a Krakkó és az Aarau szerepel az ellenfelek között, a negyedik edzőpartnert pedig még keresik.

Egervári Sándor edző elmondta, hogy valamennyi számottevő játékosa utazik, így a közelmúltban betegeskedő Orosz és a térdét fájlaló Mozgovoj is. Sőt, egy új embert is magukkal visznek, mégpedig a belgrádi Milicioner 28 éves középpályását, Vojimir Szindzicet. "Képzett, jó futballista - mondta a jugoszlávról Egervári. - Sok videofelvételt láttam róla, no meg az egymás közötti játékban is az derült ki számomra, hogy tudjuk használni. Nem véletlenül játszott két éven át a mexikói Pueblában hetente hatvan-hetvenezer ember előtt."

Az edző azt is elmondta, hogy reményei szerint már nem változik a játékosállomány, vagyis a Sopronba távozott Nagy Tamás után más egyelőre nem készül elmenni a csapattól. "Felértékelődtek a játékosok, s úgy látszik, hozzá kell szoknunk, hogy szinte naponta érdeklődnek valaki után - folytatta Egervári. - Így például Tököli Attila iránt folyamatos az érdeklődés, s a vezetőknek és az edzőknek tudniuk kell kezelni ezt a helyzetet. És vitték volna Pompert és Rabóczkit is, na meg Rósának és Zavadszkynak is lett volna néhány csapata. Most úgy néz ki, hogy valamennyien nálunk fejezik be a tavaszt. Egyébként maga az érdeklődés tulajdonképpen örömteli, csak, mint mondtam, nekünk, vezetőknek figyelnünk kell, hogy játékosaink ne erre, hanem a futballra koncentráljanak."

Kiss László

(Magyar Hirlap)