Vágólapra másolva!
Dávid Kornélt, az NBA magyarját a Toronto Raptors átadta a Detroit Pistonsnak. Huszonkét játékost érintő négy üzlet köttetett az átigazolási időszak lezárultával. Dikembe Mutombo érkezésével tovább erősödött a ligaelső Philadelphia.

Huszonkét játékost érintő négy üzlet köttetett az NBA-ben az átigazolási időszak február 22-i lezárultáig. Dávid Kornél Torontóból Detroitba teszi át székhelyét, miután a Raptors átadta a Pistonsnak. Az NBA magyarja mellett a kanadaiaktól távozott még: Mark Jackson és Muggsy Bogues - kontra Chris Childs (New York), illetve Corliss Williamson, Tyrone Corbin kontra Jerome Williams, Eric Montross (Detroit). A Raptors egy-egy "előválasztási" jogot is kapott két üzletfelétől.

Dávid első csapatában

Erősödött a ligaelső: Atlantából Philadelphiába igazolt Dikembe Mutombo és Roshown McLeod, cserébe Theo Ratliff, Tony Kukoc, Nazr Mohammed és Pepe Sanchez ment át a Hawkshoz.

Az utóbbi időben mellőzött Dávid 17 alkalommal szerepelt a Raptors együttesében, összesen 140 percet töltött a pályán, s ezalatt 42 pontot ért el. Huszonkilenc kétpontos kísérletéből 15 talált be, 13 büntetőjéből 12-t értékesített. Emellett összesen 22 lepattanót szerzett, négy gólpasszt adott, kétszer szerzett, hétszer vesztett labdát.

A magyar kosaras új csapata a Torontóhoz hasonlóan a Középső csoportban szerepel: 54 mérkőzéséből azonban mindössze 21-et nyert meg a Raptors 28-ával szemben. Dávid garantált szerződéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy akkor is kapja a fizetését - az NBA szabályai szerint ugyanannyit, mint Torontóban -, ha nem lép pályára.