Vágólapra másolva!
Kedd este megvált Mike Dunleavy főedzőtől a Portland Trail Blazers, miután 90 millió dolláros csapatát már a playoff első köréből kisöpörte a Los Angeles Lakers.

Fotó: Reuters

Dunleavyéknek a végére csak a
bosszankodás maradt

Dunleavynek még egy évig élt a szerződése, és többször is kérte Whitsitt-et, hogy hosszabbíthasson, ám a szezon utolsó két hónapjában összeomlott a Blazers, Whitsitt ezért úgy érezte, váltania kell. "Azt hiszem, mindannyian érezzük a nyomást. Valószínűleg senki nem tett ki olyan nyomásnak, mint mi magunkat" - fejtegette Whitsitt.

Az elmúlt években a nyugati konferenciában rendre döntős Portland idén március 3-án is az égtáj legjobb alakulata volt, 42-18-as mérleggel. Hanem az utolsó 22 meccséből 14-et bukott a csapat, miközben állandó veszekedések, sérülések és Shawn Kemp drogproblémáinak felszínre kerülése sújtották a gárdát. Az alapszakaszt végül 50-32-vel a nyugati hetedikjeként zárta a Blazers.

Így érte őket utol a végzet, a rájátszásban egyből összefutottak a Lakersszel, akik ellentmondást nem tűrően, 3-0-ra páholták el Dunleavy együttesét, amely sokszor elvesztette nyugalmát a pályán.

Mikor a szezon befejeződött, Whitsitt részben elfogadta azt a magyarázatot, hogy olyan csapat jött össze, amelyben túl sok a sztár. De nyilvánvaló: az igazgató Dunleavyt is hibásnak tartja.

Dunleavy 190-106-os hatékonysággal trenírozta négy évadja alatt a Portlandet, teljes, tíz éves edzősködésének mérlegét 398-390-ra javítva. Az év edzőjének választották 1999-ben, amikor a Pacific divízió élén végeztek, és hét év után először jutottak a nyugati főcsoport döntőjébe.

Dunleavy dolgozott két évig a Los Angeles Lakersnél is, ahol Pat Riley utódjaként 1991-ben nagydöntőbe jutott. A következő év után a Milwaukee Buckshoz távozott, ahol négy éven át tréner és igazgató is volt egyben, de a csapatot sose vitte a playoffba.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló: