Vágólapra másolva!

1.: A magyar férfipárbajtőr-csapat (Kovács Iván, Kulcsár Krisztián, Fekete Attila, Imre Géza) 45-25-re nyert az észtek elleni döntőben a franciaországi vívó-világbajnokságon.

3.: Az olimpiai bajnok Csollány Szilveszter ezüstérmes lett gyűrűn a belgiumi tornász-világbajnokságon.

Rio de Janeiróban befejeződött a gyorsasági motoros világbajnokság. A győztesek:
125 kcm - Poggiali (San Marinó-i), ...18. Talmácsi Gábor
250 kcm - Kato (japán)
500 kcm - Rossi (olasz).

4.: Az amerikai Serena Williams játék nélkül nyerte a teniszezők müncheni egyéni világbajnokságát, mert év végi világelső honfitársa, Lindsay Davenport térdsérülés miatt nem vállalta a döntőt.

9.: A 75 kg-osok között szereplő Likerecz Gyöngyi összetettben, szakításban és lökésben is aranyérmes lett a törökországi súlyemelő-világbajnokságon.

11.: A belga nőitenisz-válogatott (Clijsters, Henin, Callens, Courtois) 2-1-re nyert az orosz csapat ellen a Fed-kupa madridi döntőjében.

16.: Pozitív lett Jaap Stam doppingtesztje. A Lazio focicsapatának holland válogatott védőjénél nandrolon használatát mutatta ki a vizsgálat.

18.: Lleyton Hewitt 6:3, 6:3, 6:4-re nyert a döntőben a francia Sebastien Grosjean ellen a férfi teniszezők sydneyi Mesterek Kupáján. Az ausztrál játékos nyerte a világbajnoki pontversenyt, az ATP Race-t.

A brit Lennox Lewis a negyedik menetben kiütötte az amerikai Hasim Rahmant, a Boksz Világtanács (WBC) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnokát a Las Vegas-i gálán.

22.: Pozitív eredményt hozott Josep Guardiola október 21-én elvégzett doppingtesztje, ezért a spanyol labdarúgó játékjogát felfüggesztették. A 30 éves középpályást, aki az idény előtt igazolt a Barcelonától a Bresciához, a Piacenza elleni bajnoki után ellenőrizték, és a vizsgálat nandrolon használatát mutatta ki.

25.: Kialakult a jövő évi, koreai-japán közös rendezésű világbajnokság 32-es mezőnye.

A brit Richard Burns (Subaru) nyerte a rali-világbajnokságot. Csapatban a Peugeot végzett az élen.

27.: Labdarúgó Világkupa, Tokió: Bayern München (német) - Boca Juniors (argentin) 1-0 - hosszabbítás után.

29.: A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) végrehajtó bizottsága Debrecennek ítélte a jövő évi szerenkénti világbajnokság rendezési jogát.

Január Február Március Április
Május Június Július Augusztus
Szeptember Október November December