Vágólapra másolva!
Vezetőváltás történt a legfontosabb hazai sportlétesítmények élén. A Sportfólió Kht. által meghirdetett pályázat útján kapott új vezetőt a Népstadion és Intézményei, a központi edzőtáborok, a nemzeti sportuszodák, valamint a kiemelt sportegyesületi létesítmények igazgatósága. Az új vezetők: Török Lajos, Géczi Gábor, Dala Tamás és Gyalog András.

Az állami tulajdonú sportlétesítményeket üzemeltető Sportfólió Kht. augusztusban pályázatot hirdetett meg több vezetői posztra. A kht. ügyvezető igazgatóhelyettese, Vass Károly érdeklődésünkre elmondta, hogy már elbírálták a jelentkezéseket, ezek szerint az NSI (Népstadion és Intézményei) főigazgatója Török Lajos, az FTC létesítményigazgatója lesz, az NSU-t, azaz a Nemzeti sportuszodákat - Komjádi uszoda, Hajós Alfréd uszoda, Kőér utcai uszoda - a vízilabdázó Dala Tamás irányítja, a kiemelt edzőtáborok - Tata, Mátraháza, Dunavarsány, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Balatonboglár, Siófok - vezetőjének Géczi Gábort választották, a kiemelt sportegyesületek - ÚTE, MTK, FTC, Vasas és később a Honvéd is - igazgatója pedig Gyalog András, a Vasas korábbi elnöke lesz.

A Népstadionnak már új neve van: Puskás Ferenc-stadion, de a létesítmény még Népstadion és Intézményei, a 1953-ban épített futballarénán kívül ebbe a körbe tartozik még például a Nemzeti Sportcsarnok, a Körcsarnok, a Kisstadion, a Millenáris, az Olimpiai csarnok, a gyakorló jégcsarnok.

Három év alatt készülhet el az új Népstadion20020115harom.htmlA Népstadion nem tetszett az UEFA-nak19990317anepstadion.html

Évek óta folyik a találgatás, hogy mi lesz a Népstadionból, különösen azóta, hogy 1999-ben az UEFA szakbizottsága igen elavultnak találta, és úgy vélte, legjobb lenne lebontani. Az előző kormány egy ideig komolyan foglalkozott az új Nép-, illetve most már Puskás Ferenc-stadion felépítésével, de aztán leégett a Budapest Sportcsarnok, és a futballaréna tervei a háttérbe szorultak.

Grandiózus álmokat, úgy tűnik, a jelenlegi sportkormányzat sem sző. "Egy jól felszerelt olimpiai centrumot szeretnénk a Puskás Ferenc stadion területén, fő része egy ötvenezer nézőt befogadó futballaréna lenne" - mondta Vass Károly. Hogy csak felújítanák-e a szerkezetében is elavultnak tartott építményt vagy újat építenének, az még nincs eldöntve. "Függ a műszaki követelményektől és az anyagi lehetőségeinktől" - tette hozzá az igazgatóhelyettes. És függ persze attól is, hogy megkapja-e Magyarország a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát. Ha igen, akkor egy szimpla felújítás valószínűleg nem lesz elég.