Vágólapra másolva!
A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium folytatni kívánja a tárca előző vezetésének sikeres kezdeményezéseit, köztük a Bozsik- és a Heraklész-programot, emellett azonban nagy hangsúlyt kíván fektetni a tömegsportra és az utánpótlás nevelésre is. Erről Mesterházy Attila, a GYISM politikai államtitkára beszélt vasárnap, egy szekszárdi sajtótájékoztatón.

Hozzátette: szükséges a magyar sport nemzetközi versenyképességének javítása, továbbá a minőség- és teljesítményelv bevezetése. "Az utóbbi révén nemcsak az olimpiai számok és a nagyközönséget vonzó sportágak kapnának méltó elismerést, hanem azok a kiváló eredményeket elérő ágazatok is, amelyek még nincsenek annyira szem előtt" - jelentette ki.

Ismertetése szerint a minisztériumban készül egy úgynevezett Fehér könyv, amelyben a magyar sport aktuális helyzetét, az egyes területek állapotát, valamint a lehetséges kitörési pontokat összegzik. "Ez lesz az alapja a jövőbeni irányokat meghatározó nemzeti sportstratégiai terv kidolgozásának" - hangoztatta.