Vágólapra másolva!

A L'Equipe-nél nem Ronaldo győzött

Tavalyi sikerét megismételve ismét a Forma-1 történetének egyik legjobb pilótája, Michael Schumacher lett a "bajnokok bajnoka" a L'Equipe című patinás francia sportnapilap szavazásán. Az eddig mindent nyerő focista, Ronaldo csak hatodik lett.

A Ferrari német sztárja ötödik világbajnoki címével beállította az argentin Juan Manuel Fangio rekordját, s megelőzte a Salt Lake City-i téli olimpián három arany- és egy ezüstérmet szerző horvát Janica Kostelicet. A harmadik Roberto Carlos lett, aki Brazília válogatottjával idén világbajnokságot, a Real Madriddal Bajnokok Ligáját, világkupát és európai Szuperkupát nyert.

Schumacher Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=25513

Érdekesség, hogy honfitársa, a valamennyi jelentős sportági szavazáson (Aranylabda, FIFA, World Soccer) első Ronaldo most csak a hatodik helyen végzett. Érdekes továbbá, hogy a győztes Schumacher ugyanannyi ponttal nyerte a lap szavazását, mint az F1-es vébét.

A L'Equipe szavazásának legjobbjai:
1. Michael Schumacher (német, Forma-1) 144 pont
2. Janica Kostelic (horvát, alpesi sí) 117
3. Roberto Carlos (brazil, labdarúgás) 85
4. Tim Montgomery (amerikai, atlétika) 84
5. Ole-Einar Björndalen (norvég, sílövészet) 69
6. Ronaldo (brazil, labdarúgás) 65
7. Ellen MacArthur (brit, vitorlázás) 60
8. Serena Williams (amerikai, tenisz) és Lance Armstrong (amerikai, kerékpározás) 57-57
10. Dejan Bodiroga (jugoszláv, kosárlabda) 49

Real Madrid Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=27000

A L'Equipe korábbi szavazásain a Real Madrid nyerte 2002-ben az év csapata címet, míg a lesiklásban olimpiai bajnok alpesi síelőt, Carole Montillet-t választották az idei legjobb francia sportolónak.