Vágólapra másolva!
Katzirz Dávidnak a kézivébén történt doppingesete miatt az eddiginél sokkal őszintébben kell tájékoztatniuk az élsportolóknak orvosaikat minden általuk szedett gyógyszerről, s a jövőben Magyarországon lényegesen szigorodhatnak az ellenőrzések, és a számuk is emelkedhet.

A kézilabdázó Katzirz Dávid doppingesete miatt egyrészt az eddiginél sokkal őszintébben kell tájékoztatniuk az élsportolóknak orvosaikat minden általuk szedett gyógyszerről, másrészt azoknak az olimpiai kerettagoknak, akik nem írják alá a MOB-bal az egészségügyi kérdéseket is tartalmazó szerződésüket, február 15-től nem kap egy fillér támogatást sem a sportáguk. Mindezt Berkes István, a Sportkórház főigazgató főorvosa, illetve Molnár Zoltán, a MOB igazgatója közölte azon az összejövetelen, amelyen valamennyi ötkarikás sportág irányítói részt vettek.

"Kell a dopping, mert kiegyenlíti a mezőnyt"/sport/egyeni/20020703clarke.html

Sinka László főtitkár a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége nevében ünnepélyesen bocsánatot kért vezetőtársaitól, amiért meggondolatlan versenyzőjük rossz hírbe hozta a magyar sportot. Aján Tamás, a MOB főtitkára jelezte: a jövőben lényegesen szigorodhatnak az ellenőrzések, és számuk is emelkedhet.