Vágólapra másolva!
Jacques Rogge NOB-elnök a New York-i Sport Világkongresszuson azt mondta, hogy az esetleges Irak elleni háború nem befolyásolja a 2004-es játékok megrendezését, sem az amerikai metropolisz 2012-es pályázatát. Jól fogynak az athéni jegyek, az épülő helyszínekkel elégedettek a szemlézők. Könyvvizsgálat vár az Egyesült Államok ötkarikás bizottságára, a 2006-os torinói téli olimpiát 1,4 milliárd euróval támogatja az olasz kormány.


"Még 17 hónap van az athéni olimpiáig" - mondta Rogge. "Az pedig fel sem merülhet, hogy a NOB ellenséges magatartást tanúsítson New Yorkkal szemben egy esetleges háború miatt. A kandidálókra 2005 júliusáig még nagyon hosszú út vár."

A 2012-es játékokra New York mellett eddig Budapest, Párizs, Toronto, Moszkva, Isztambul, Madrid, az indiai Haidarábád, egy német és egy brazil város jelezte rendezési szándékát.

Ami a német helyszínt illeti: a kiszivárgott hírek szerint a legvalószínűbb, hogy Lipcse, Frankfurt, Düsseldorf, Stuttgart és Hamburg közül utóbbi város pályázatát támogatja majd április 12-i ülésén a Német Olimpiai Bizottság.

A helyszínt 2005-ben, Szingapúrban jelöli ki a NOB.