Vágólapra másolva!
Több millió eurót veszített tavaly vagyonából a négy leggazdagabb horvát sportoló, a teniszező Goran Ivanisevic, a kosárlabdázó Toni Kukoc, valamint két labdarúgó, Zvonimir Boban és Davor Suker a Nacional című zágrábi hírmagazin szerint.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A Monte-Carlóban adózó wimbledoni győztes Ivanisevic mostani 50 milliójával a 9.-ről a 11. helyre csúszott vissza a leggazdagabb horvátok listáján. Főleg vállsérülése miatt apadt közel tíz százalékkal vagyona.

A tizedik éve a tengerentúlon kosarazó, jelenleg a Milwaukee Bucksot erősítő Kukoc vagyona 60-ról 48 millió euróra csökkent. Az ok: a dollár gyengülése és a rossz tőzsdei befektetések. Az NBA-klasszis a rangsor 8. helyéről a 13.-ra esett. Boban egyetemi tanulmányokra adta a fejét, miután befejezte pályafutását az AC Milanban, s egyelőre távol tartja magát a horvát labdarúgástól. Ő is a tőzsdei mélyrepülés "áldozata": 4,5 millió eurót veszített, és jelenlegi 16 milliója a 35. helyre elegendő. Tavaly még a 29. volt.

Horribilis fizetések a MU-ban/sport/focivilag/20030116horribilis.html38 milliót keres a legjobban fizetett kézis/sport/csapat/kezilabda/2002120238milliot.html

A karrierje vége felé járó, jó üzleti érzékkel rendelkező Suker tovább bővíti S9 elnevezésű labdarúgó-akadémiáját. Ezzel kapcsolatos befektetései és az értékpapírpiac válsága miatt 4 millió euróval csökkent a vagyona. A rangsorban a 30.-ról a 38.-ra került mostani 15 milliójával.