Vágólapra másolva!

Képek Knézy Jenő temetéséről

Kedd délután gyászolói utolsó útjára kísérték Knézy Jenőt a Farkasréti temetőben. Az [origo] a temetésen készült fotó-összeállítással búcsúzik a népszerű sportújságírótól.

Képek a gyászszertartásról

Kedd délután a Farkasréti temetőben végső nyugalomra helyezték Knézy Jenőt, a Magyar Televízió sportriporterét. Az ismert újságírót 59 éves korában, súlyos betegség után, június 17-én kedden, 18 óra 40 perckor érte a halál.

Temetésén az MTV képviseletében Ragáts Imre elnök, a kollégák nevében Gulyás László, a barátok részéről pedig Török László rádiós sportriporter vett végső búcsút tőle. A gyászszertartáson kollégák, barátok, egykori és mostani sportolók, sportvezetők rótták le tiszteletüket.

"Úgy gondolom, három-négy évet még nyugodtan 'elközvetíthetek', akkor leszek nyugdíjas korú. Egyelőre úgy érzem, azokban a sportágakban, amelyeket szeretek - elsősorban a labdajátékokat -, még tartani tudom a frontot. Ami pedig a fiatalokat illeti, talán nem baj, ha van előttük a sorban valaki, és azt sportszerű eszközökkel megpróbálják megelőzni" - mondta februárban, amikor az [origo] Társalgójának volt a vendége.

A Magyar Televízió sportfőszerkesztősége úgy döntött, Knézy Jenő-emlékdíjat alapít, amelyet minden évben az újságíró temetésének évfordulóján, azaz június 24-én adnak át a legtöbbet fejlődött sportriporternek és szerkesztőnek.