Vágólapra másolva!
A hétfő óta tartó wimbledoni teniszbajnokság mellett az ökölvívó-vb, sztárcsapatok amerikai túrája, szintén labdarúgó német ligakupa, női kosárlabda az Egyesült Államokból, biliárd és magyar profiboksz-gála is szerepel a szombaton ezredik adásnapját ünneplő Sport1 televíziós csatorna nyári kínálatában.

A 2000. október 2-án indult Sport1 szombaton ünnepli ezredik adásnapját, ebből az alkalomból sajtóbeszélgetésre invitálta a média képviselőit a Champs Sport Pubba, csütörtök délelőttre. "A csatorna lefedettségben és egyre szélesedő műsorválasztékban nagyon sokat fejlődött az elmúlt két és fél év során" - mondta Máté Pál főszerkesztő.

Ami a változatos nyári palettát illeti: az egyik főszereplő a már hétfő óta élőben képernyőre kerülő wimbledoni tenisztorna. A 126 éves múltra visszatekintő bajnokságot az egyetlen magyar győztese, Taróczy Balázs, illetve Temesvári Andrea kommentálásával és szaktudásával színesíti a csatorna, a második heti küzdelmeket már a helyszínről értékelik Kaplár F. Józseffel.

Közvetlenül a wimbledoni torna utáni héten kerül műsorba a bangkoki ökölvívó-világbajnokság. Az esemény utolsó három napját élőben közvetíti a csatorna, a komoly időeltolódás miatt esti ismétlésekkel. A szövetség elnöke, Csötönyi Sándor a magyar csapatról szólt a Champsben, kiemelve a tíztagú küldöttségből a négy éremesélyes öklözőt: Bedák Pált, Káté Gyulát, Balzsay Károlyt és Szűcs Istvánt. Profi bokszban, kick-bokszban sem lesz hiány, e hét vasárnap 18.30-tól közvetíti a csatorna a Félix Promotion nyíregyházi gáláját.

Hogy ne maradjunk foci nélkül, a szombati ezredik adásnapot a spanyol Király-kupa döntőjének élő közvetítésével ünnepli a csatorna, a Mallorca és a Recreativo csap össze a serlegért és az UEFA-kupás indulás jogáért.

A válogatott szövetségi kapitánya is a készülék előtt tölti a július egy részét. Gellei Imre elsősorban a német ligakupa mérkőzéseit követi majd figyelemmel, amelyeket a Sport1 július 16. és 28. között élőben közvetít. A Dárdai Pállal és Király Gáborral felálló Hertha a Hamburg ellen kezd, míg a másik ágon a nemrég Szabics Imrével erősítő Stuttgart az elődöntőben kapcsolódik be a viadalba. Gellei Imre elmondta, mindhárom játékosra számít az őszi Eb-selejtezőkön, fontosnak tartja, hogy jól kezdődjön számukra az évad.

A tengerentúlról is láthatunk focit, de nem a Major League Soccer jön az öreg kontinensre, hanem több európai sztárcsapat utazza át az óceánt. Július végén több élő legenda játszik gálamérkőzést az Egyesült Államokban, a sportág népszerűsítése érdekében. A Manchester United, a Barcelona, a Juventus, a Celtic, a BL-győztes Milan, valamit a mexikói Club America összesen hét meccsen vesz részt egymás ellen, melyeket csak a Sport1-en láthat a hazai közönség.

A labdarúgás, ökölvívás és tenisz mellé már megszokott módon társul az atlétika a nyári programstruktúrában. Péntek este veszi kezdetét az idei Golden League-sorozat az oslói Mobil Bislett Gamesszel. A hat állomásból álló versenysorozat Európa nagyvárosait érintve szeptember 5-ig tart. A győztesek egymillió dollárnyi aranyon osztozhatnak a sorozat végén, melynek mindegyik állomásáról egész estés élő közvetítést láthatnak a Sport1-en, immár harmadik éve.

Július közepén kezdődik a poolbiliárd-világbajnokság. A walesi eseményen - amelyet a Sport1 kilenc napon keresztül élőben közvetít - 44 ország 128 versenyzője lép majd asztalhoz, hogy elhódítsa a sportág legnevesebb trófeáját.

Lesz bőven technikai sport - Ralimánia, Szuperbike-magazin és a Grand Prix című új autós-motoros műsor, valamint a vizes sportokat összefoglaló H2O is jelentkezik a nyári kánikulában.