Vágólapra másolva!
További öt fővel bővült s immár harmincöt tagja van a 2004-es ötkarikás játékokra készülő pont-, illetve éremesélyes versenyzőink felkészülését támogató Athén Klubnak. Az új belépők: Bátorfi Csilla asztaliteniszező, Drávucz Rita vízilabdázó, Gál Róbert tornász, Nagyházi Júlia díjlovagló és Tóth Krisztina asztaliteniszező.

Az Athén Klub legutóbbi összejövetelén az új tagok közül a Bundesligában légióskodó Bátorfi Csilla és Tóth Krisztina nem tudott jelen lenni. Ők egyébként már megszerezték az athéni kvótát, mint ahogyan az augusztusi anaheimi tornász vb-n remekült szerepelt, ugrásban negyedik helyen végzett Gál Róbert is. Az újdonsült klubtagok ezúttal is nettó 100 ezer forintot, valamint a szponzorok ajándékcsomagjait vehették át.

- Mennyire érte váratlanul, hogy bekerült az Athén Klubba? - kérdeztük Drávucz Ritát, aki immár második éve a GS Orizzonte Catania légiósa. Annak a klubnak, amely a világ legerősebb bajnokságában, az olaszban az elmúlt 12 évben mindig az első helyen végzett. S az utolsó két sikerét nagymértékben köszönheti az Eb-arannyal (2001) és - ezüsttel (2003), s vb-ezüsttel (2001) is rendelkező, Világkupa-gőztes (2002) 23 éves Drávucz Ritának, hiszen a magyar játékos mindkét alkalommal a bajnokság gólkirálynője volt.
- Megmondom őszintén, nem számítottam rá, mert Magyarországon rengeteg kiváló sportoló van, aki méltó lenne erre a tagságra. De azt sem tagadom, hogy amikor a korábbi Sydney Klubba beválasztották Szremkó Krisztit, aki a válogatottban a csapattársam, és vendégként én kísértem el, akkor megfordult a fejemben, hogy milyen jó lenne, ha nem csak vendég lehetnék. Természetesen nagyon örülök, hogy az Athén Klubnak most már én is tagja vagyok, hiszen ez nagyon nagy megtiszteltetés.

- Kigondolta már, hogy a sportszervásárlási utalványt mire költi?
- Az biztos, hogy nem vízilabdasapkákat veszek! Szeretnék egy új cipőt, egy kapucnis pulóvert és pólókat vásárolni.

- No és a tálca sörnek mi lesz a sorsa, ami szintén szponzori ajándék?
- Zsuzsi nővérem, aki Szegeden él a férjével, azt üzente, hogy ezt azonnal továbbítsam az ő címére! Szóval a sör is el fog fogyni, nem gond, esetleg egy dobozzal én is megiszom.

- Idén a magyar válogatottal az Eb-n ezüstérmet nyert, a vb-n ötödik lett, az olasz bajnokságban megint összejött az arany és a gólkirálynői cím. Hogyan értékeli a szezont?
- A vb-ötödik hely mindenképpen kudarc, s mivel a világbajnokság volt az év fő versenye, nem vagyok boldog. Röviden azt mondom, hogy volt már sokkal jobb évem, és lesz is.

- Szicíliában, a GS Orizzonte Catania csapatában hogy érzi magát?
- Nagyon jól. Remek csapatunk van, jó a társaság, olykor össze is járunk. Megesik, hogy én vagyok a házigazda, s akkor közkívánatra gulyást főzök. Az sem mellékes, hogy szép az idő, s errefelé remek kirándulóhelyek vannak. Taorminában természetesen már voltam, s felkapaszkodtam az Etna oldalára is, ha nem is a kráterig. Egyébként nem Cataniában lakom, hanem attól mintegy tíz kilométerre, egy Aci Trezza nevű pici halászfaluban. Az apartmanom közvetlenül a tenger mellett fekszik, gyönyörű helyen. Eddig egy Fiat Tipóval jártam be Cataniába, most pedig kapunk egy Daewoo-t. A csapatban amúgy nem én voltam az egyetlen magyar játékos, s bár most Stieber Mercedes eligazolt tőlünk, ezután sem leszek egyedül. Az ugyancsak válogatott Pelle Anikó Los Angelesben befejezte az egyetemi tanulmányait, s az ottani csapatától hozzánk igazolt. Vasárnap utazunk, mert október 4-én már indul a bajnokság. S meglehet, hogy csak a karácsonyi ünnepekre jövünk haza.

- Mi lesz a válogatottbeli kötelezettségeikkel?
- A jövő februári olimpiai kvalifikációs torna előtt természetesen már Faragó Tamás szövetségi kapitány rendelkezésére állunk. Ahhoz, hogy kijussunk az olimpiára, ezen a tornán az első három hely valamelyikén kell végeznünk. Az oroszok, az olaszok, a hollandok és a kanadaiak komoly ellenfelek, de el se tudom képzelni, hogy lemaradjunk Athénról. Anikó és én egyébként ezen a kvalifikációs tornán félig hazai pályán leszünk, hiszen éppen Cataniában rendezik. Így ha nem az olaszokkal játszunk, akkor a helyi közönség biztosan a magyar csapatnak szurkol majd.

Fábik Tibor