Vágólapra másolva!
Újabb öt taggal bővült s immár negyvenfős a magyar sport kiválóságait támogató, a nevéből is adódóan "olimpiacentrikus" Athén Klub. Az idei utolsó összejövetelen, amelyet a Crazy Caféban tartottak meg, a kajakozó Vereckei Ákos és Paksy Tímea, a kenus Kozmann György, az asztaliteniszező Fazekas Mária, valamint a kézilabdázó Pálinger Katalin került be az elit társaságba.

Pálinger Katalin természetesen nem lehetett ott a szerda esti beiktatáson, hiszen ekkor neki a horvátországi világbajnokságon a norvégok elleni mérkőzésen volt jelenése. Vereckei, Paksy, Kozmann és Fazekas azonban átvette a szponzorok ajándékcsomagjait, vásárlási utalványait.

"Csapatommal, a Statisztikával délután Szekszárdon bajnoki meccset játszottunk, s bár gyorsan győztünk, sajnos így sem tudtam az Athén klubos program kezdésére odaérni. Amikor megérkeztem, már csak az első sorban akadt hely, ezért kicsit zavarban is voltam. Az amúgy is kellemetlen, ha már megy a műsor, és elkésik az ember. S alig vettem le a kabátomat, máris szólították az új klubtagokat. Ha egyedül lettem volna, akkor biztos, hogy ott helyben elájulok, de szerencsére magammal cipeltem az egyik barátnőmet. Így aztán valahogy összeszedtem magam, és ezután már remekül éreztem magam az este során. Nagyon jó ötletnek tartom az Athén Klub létrehozását, s megtiszteltetés a tagjának lenni " - nyilatkozta Fazekas Mária, akinek a klubtagsága igazán aktuális, hiszen a napokban szerezte meg az olimpiai kvótát.

az Athén Klub tagjai:
Balogh Gábor (öttusázó), Balzsay Károly (ökölvívó), Barta Nóra (műugró), Bárdosi Sándor (birkózó), Bátorfi Csilla (asztaliteniszező), Boczkó Gábor (vívó), Cseh László (úszó), Csollány Szilveszter (tornász), Deák Bárdos Mihály (birkózó), Drávucz Rita (vízilabdázó), Farkas Ágnes (kézilabdázó), Fazekas Róbert (atléta), Fazekas Mária (asztaliteniszező), Gál Róbert (tornász), Győrffy Dóra (atléta), Haller Ákos (evezős), Hormay Adrien (vívó), Horváth Gábor (kajakozó), Igaly Diána (sportlövő), Kolonics György (kenus), Kozmann György (kenus), Kovács Katalin (kajakozó), Likerecz Gyöngyi (súlyemelő), Madaras Norbert (vízilabdázó), Mincza Ildikó (vívó), Nagyházi Júlia (díjlovagló), Paksy Tímea (kajakozó), Pálinger Katalin (kézilabdázó), Perez Carlos (kézilabdázó), Pető Tibor (evezős), Primász Ágnes (vízilabdázó), Risztov Éva (úszó), Sidi Péter (sportlövő), Simóka Bea (öttusázó), Sós Ildikó (vízilabdázó), Szabolcsi Szilvia (kerékpáros), Tóth Hajnalka (vívó), Tóth Krisztina (asztaliteniszező), Vaszi Tünde (atléta), Vereckei Ákos (kajakozó).

Fábik Tibor