Vágólapra másolva!
Két hete volt rá olvasóinknak, hogy eldöntsék, ki volt a 2003-as év magyar sportembere. Az [origo] által jelölt öt sportoló (Baumgartner Zsolt, Biros Péter, Kovács Katalin, Pálinger Katalin, Szabics Imre) közül a nőikézilabda-válogatott és a Dunaferr kapusa nagy fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt, gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott.

A 25 éves Pálinger Katalin az idén bajnokságot, az EHF-kupában pedig ezüstérmet nyert a Dunaferrel, a nevére érkezett 6366 szavazatot azonban elsősorban a nemrégiben véget ért horvátországi világbajnokságon nyújtott bravúros teljesítményével érdemelte ki. Pálinger ugyan végig influenzával küszködött, mégis tíz mérkőzésen keresztül világklasszis formában védett, a legkáprázatosabban talán éppen a drámai körülmények között elveszített döntőben, ahol sokáig valósággal megbabonázta a franciákat.

Ugyan a vébé All Star-csapatába nem választották be, a szaksajtó egyöntetű véleménye szerint a legjobb volt a posztján. Olvasóink döntése értelmében ráadásul a sportolók közül ő jutott tovább az Év embere választásunkra.

Sokáig úgy tűnt, hogy a második helyet a labdarúgó Szabics Imre szerzi meg, Baumgartner Zsolt azonban szédületes hajrával megelőzte a VfB Stuttgart csatárát. A Forma-1 első magyar pilótájára érkezett szavazatok száma ugrásszerűen megnőtt attól az időponttól, amikor bejelentték, hogy a Minardi csapat versenyzőjeként jövőre az autós gyorsasági világbajnokság állandó szereplője lesz. Baumgartner végül 3334, a Bundesligát váratlan gyorsasággal meghódító és a Manchester United legyőzésében is főszerepet vállaló Szabics Imre pedig 3236 szavazatot kapott.

A negyedik helyre 2942 szavazattal a kajakkirálynő Kovács Katalin ért oda, aki a Gainesville-ben rendezett világbajnokságon idén néggyel növelte vb-aranyérmeinek számát, amiért a sportújságírók ezúttal is őt választották az év legjobb női sportolójának. Az ötödik helyen 891 szavazattal az idén világbajnokságot, Világligát és Eb-bronzérmet nyert férfivízilabda-válogatottunk motorja, Biros Péter végzett. Utóbbi két büszkeségünk talán több szavazatot kapott volna, ha sportágukban nem nyáron rendeznék a világversenyeket.