Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter kedden aláírta azt az ötszázmillió forintos kötelezettségvállalást, amely az olimpiai felkészülési támogatás 2004. évi első részletének folyósításáról rendelkezik.

"A minisztérium ezzel is kifejezésre kívánja juttatni, hogy elkötelezett a magyar olimpiai mozgalom, a magyar sport sikerei iránt" - szögezi le a GYISM. "Az utalásra akkor kerülhet sor, ha a két fél ellenjegyzi az erről szóló szerződést, ez napokon belül megtörténhet" - jelentette ki Szigetvári Viktor sajtófőnök.

A költségvetés 2004-ben összesen 1,9 milliárd forintot fordít a versenysport, az olimpiai felkészülés és részvétel támogatására. Ez az összeg önmagában több, mint amennyit 1999-ben és 2000-ben együttesen fordított az állam erre a célra.

"A GYISM számára azonban a biztosított források nagyságán túl az is fontos, hogy a pénz a lehető leghamarabb eljusson a MOB-hoz, a szakszövetségekhez, az egyesületekhez, valamint a sportolókhoz" - olvasható a minisztérium állásfoglalásában.