Vágólapra másolva!
A nyári olimpiák történetében első alkalommal, hét hónappal az ünnepélyes megnyitó előtt a Magyar Olimpiai Bizottság megkapta az olimpiai falu teljes, részletes tervdokumentációját. Ezek szerint a magyar csapat számára öt házat jelöltek ki.

Az olimpiai falu 124 hektáros területen épült, a 16 ezer sportolót és szakvezetőiket 366 épület 2292 apartmanjában helyezik el. A házak az egyhangúság elkerülése érdekében 19 különböző építészeti stílusban készültek. A magyar csapat számára az előzetesen kért öt épületet jelölték ki, melyek közül az egyik négy-, a további négy pedig háromemeletes. Egy-egy lakásban négy kétágyas szoba van, hozzá két fürdő, nagyobb nappali és tágas erkély.

"Az athéni lesz az eddigi olimpiai játékok legjobb, legkényelmesebb olimpiai faluja" - állította Molnár Zoltán, a csapat vezetője. "Valamennyi apartman állítható légkondicionáló berendezéssel van ellátva. A szobák tágasak, egy-egy versenyzőre csaknem 15 négyzetméter jut. Az elhelyezés ismeretében megfelelő bérleményekről is idejében gondoskodtunk, az összes nappalit színes, az olimpiai adások vételére alkalmas tévével, továbbá hűtővel szereljük fel, ami csaknem 7 millió forintba kerül, de szükségesnek tartjuk."

Az előzetes számítások szerint a csapat versenyzői és szakvezetői számára 256 ágyat biztosítottak. Ez elegendőnek látszik, hiszen Athén nagyon közel van, két óra alatt elérhető. Az egyes sportágak képviselői a versenyek előtti napokon kívánnak kiutazni, így a csapat teljes létszámban sohasem tartózkodik majd az olimpiai faluban.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság előírásaihoz alkalmazkodva megfelelő csapatirodát és orvosi rendelőt is rendelkezésére bocsátanak a magyar küldöttségnek.