Vágólapra másolva!

Szávai lemaradt a dobogóról a paralimpián

Egy negyedik hely jutott a magyaroknak az athéni paralimpia utolsó előtti napján: a +100 kg-os Szávai Csaba erőemelésben éppen lemaradt a dobogóról.

A bocsások előbb 4-2-re verték Kanadát, majd 6-1-re alulmaradtak Hongkonggal szemben. Ez azt jelenti, hogy kedden, a Portugália és Spanyolország elleni mérkőzés után akár a 4. helyre is beérhetnek.

Mivel magyar éremesély már nem maradt a zárónapra, a 38 tagú küldöttség 17 medállal - egy arannyal, illetve 8-8 ezüsttel és bronzzal - tér haza szerdán. Az egyetlen elsőség Pásztory Dóra nevéhez fűződik, aki megnyerte a 200 méteres vegyesúszást az S8-as kategóriában. Négy évvel ezelőtt, Sydneyben négy arany-, hat ezüst- és 14 bronzérem volt a "termés".

"Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, hiszen talán csak egy-két atléta és a csörgőlabdások teljesítettek a tudásuk alatt, a többiek megközelítették egyéni legjobbjukat. A világ fogyatékossportja a profizmus felé halad, nekünk azonban tudomásul kell vennünk, hogy pillanatnyilag csak ennyit tudunk" - értékelte az athéni szereplést Nádas Pál, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A keddi küzdelmek előtt a 143 részt vevő országból 74 képviselői állhattak fel a dobogóra, Magyarország ekkor a 45. helyen állt a rangsorban.