Vágólapra másolva!
Sporteseményekben és magyar sikerekben gazdag évet zártunk, olvasóink többsége mégis keserű szájízzel gondol vissza a 2004-es esztendőre.

Mi jut eszébe először, ha visszagondol a 2004-es sportévre? - erről kérdeztük rovatunk látogatóit. A magyar sportolók az olimpián, az Eb-ken, vb-ken - és a többi versenyen - is remekeltek, ám olvasóink 28,3 százalékának mégis az aranyérmétől megfosztott kalapácsvető Annus Adrián és a diszkoszvető Fazekas Róbert "titokzatos" athéni doppingügye ugrik be elsőként az év végi számvetéskor. (A két nehézatlétán kívül három magyar súlyemelő - Gyurkovics Ferenc, Kovács Zoltán és Kecskés Zoltán - eredményét is törölték a görög fővárosban, ami tovább rontotta "sportország-imázsunkat".)

Szerencsére az olimpián sokkal több honfitársunk Athén napos oldalán tűnt fel, hiszen a sydneyi eredményt megismételve Athénban végül 17 érmet gyűjtöttek be a magyarok. Mindez a szavazáson egy második helyet ért a számukra.

A nagy szenzáció, a görögök foci-Eb-sikere is felfért még a dobogóra, míg a negyedik helyet Kiss Gergő aranygólja érte el: a világ legjobbjának választott pólós a szerbek elleni döntőben magyar aranyat érő találatot szerzett az ötkarikás döntő hajrájában.

Mindössze pár szavazattal maradt le a Domino pólósa mögött Lékó Péter utolsó vb-partija, amelyben kiváló sakkozónk bár veszített, ám Magyarországon veresége ellenére is győztesként köszöntötték a Kramnyikot megszorító fiatal nagymestert.

Magyarország Baumgartner Zsolt révén 2004-ben betört a Forma-1-be is, a pilóta indianapolisi pontszerzését azonban csak az utolsó előtti helyre rangsorolták látogatóink. A legkevesebb sportkedvelőben a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Lothar Matthäusnak a magyar fociért megtett próbálkozásai hagytak mély nyomot. Mert igaz, Torghelléék barátságos meccsen legyőzték Skóciát és Németországot is, a vb-selejtezőkön már nem ment ilyen jól a foci, a 8. csoportban jelenleg mindössze negyedik a német tréner irányította csapat.

A focifanatikusok vágyai viszont határtalannak tűnnek, jelenlegi szavazásunkon (a 2005-ös év újabb sportsikerekkel kecsegtet - Ön minek örülne?) ugyanis "a Matthäus-csapat eredményes vb-selejtezője" opcióra kattintottak eddig a legtöbben...

A szavazás végeredménye:
1. Athéni doppingárnyék 2371 28,3%
2. 17 olimpiai érmünk 1569 18,7%
3. Görög siker a foci-Eb-n 1484 17,7%
4. Kiss Gergő aranygólja 929 11,1%
5. Lékó utolsó vb-partija 918 11,0%
6. Baumgartner pontszerzése 601 7,2%
7. Matthäus próbálkozásai 507 6,1%
Összes szavazat: 8379