Vágólapra másolva!

Találgatások a 2012-es olimpia helyszínéről

Semmilyen erősorrend nincs a 2012-es olimpia megrendezésére pályázó városok között. Legalább is ez az összegzése azoknak a részleteknek, melyeket az egyik kandidáló, Madrid hivatalos honlapja tett közzé a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egy belső feljegyzésére hivatkozva. A találgatások ennek ellenére folynak.

Ebben az anyagban a NOB cáfolja, hogy Párizs, London és New York előnyben lenne a spanyol fővárossal, illetve Moszkvával szemben, mint ahogyan az egyes sajtóorgánumokban az elmúlt napokban megjelent egy a szervezethez közel álló forrásra hivatkozva.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság leszögezi, hogy "csupán találgatásokról" van szó, a szemlebizottság ugyanis még nem készítette el az értékelését, azt csak június 6-án, egy hónappal a szingapúri döntés előtt hozza nyilvánosságra, ráadásul sorrendet akkor sem állapít majd meg.

"Mind az öt város képes lenne sikeres játékokat szervezni" - mondta az AFP-nek a múlt héten egy neve elhallgatását kérő illetékes. "Ha azonban elolvassuk a jelentést, világossá válik, hogy négy pályázat jobb, mint az ötödik, illetve hogy az első három jobb, mint a negyedik."

A névtelenségbe burkolózó forrás szerint Madrid a negyedik, Moszkva pedig az ötödik a rangsorban. "Párizs, London és New York között dől majd el a verseny" - tette még hozzá.