Vágólapra másolva!
Az augusztus 11-én kezdődő 23. nyári Universiadén, a törökországi Izmirben Magyarországot tíz sportágban 83 versenyző képviseli. A legtöbben, szám szerint 23-an vívásban indulnak.

"Az olimpiát követő években hagyományosan a fiatal tehetségek kapnak lehetőséget az egyetemisták ötkarikás játékain, ennek ellenére több versenyszámban is presztízsküzdelemre lehet számítani" - nyilatkozta a Magyar Sport Házában tartott sajtótájékoztatón Frenkl Róbert, a magyar delegáció vezetője.

A vezetők a hagyományosan "magyaros" sportágakban, azaz vívásban, vízilabdában és úszásban számítanak kiemelkedő eredményre, de ott lesz a viadalon a júniusi debreceni tornász-világbajnokságon bronzérmet szerzett Gál Róbert is.

"Az Universiadén szereplő csapatok a múlt héten kezdték meg a felkészülést, és mondhatom, nagyon jó formában vannak" - mondta Hédi Csaba, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára.

A versenyzőknek szükségük is van a jó kondícióra, hiszen Izmirben közel 40 fokos hőség várható. A magyar küldöttség tagjai kedden délután kettőkor hivatalos fogadalomtételen vettek részt, jövő héten pedig mindenki a maga versenyszámához igazítva utazik Törökországba.