Vágólapra másolva!
Csütörtök este a megnyitóünnepséggel hivatalosan is kezdetét veszi a 23. nyári Universiade a törökországi Izmirben, amelyen 131 ország 5394 sportolója vesz részt. A főiskolások és egyetemisták jövő vasárnapig tartó világjátékán tíz sportágban 83 magyar sportoló vesz részt, s a legtöbben - szám szerint 23-an - vívásban indulnak.

A csapat vezetői korábban elmondták, elsősorban a "magyaros" sportágakban, azaz vívásban, vízilabdában és úszásban számítanak kiemelkedő eredményekre, de dobogóra esélyes a júniusi debreceni tornász-világbajnokságon bronzérmet szerzett Gál Róbert is.

A küldöttség 1963-ban szerepelt a legeredményesebben az eddigi Universiadék közül: Porto Alegrében 19 arany-, 13 ezüst- és hat bronzéremmel zárt. Ekkora sikerre ugyan most nem lehet számítani, de a legutóbbi, 2003-as produkciót megismételheti a csapat, hiszen a dél-koreai Teguból három arannyal, két ezüsttel és hét bronzéremmel tért haza.

A török városban, ahol a férfi és női labdarúgók és a női kosárlabdázók már szerdán megkezdték küzdelmeiket, összesen 14 sportág versenyeit bonyolítják le.