Vágólapra másolva!
Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke elfogadta Kamuti Jenő meghívását, és ígérete szerint december 30-án ellátogat a magyar fővárosba, a nemzetközi Fair Play-díj átadására.

Kamuti Jenő a Nemzetközi Fair Play Bizottság vezetőjeként invitálta Budapestre Rogge-ot, aki díjakat is ad majd át az ünnepélyes eseményen.

A díjkiosztó idején is látható lesz majd annak a tárlatnak az anyaga, amely most nyílt meg a svájci Lausanne-ban, a NOB Olimpiai Múzeumában. A kiállítást, amely a sportszerűség szellemét kívánja népszerűsíteni és erősíteni, Rogge nyitotta meg. A NOB-elnök a sportszerűség elengedhetetlen fontosságát hangoztatva megismételte ismert álláspontját arról, hogy az olimpiai mozgalom legfontosabb eseménye ugyan a négyévenként ismétlődő versenysorozat, amely azonban csak tizenhat napig tart, s a közbeeső időszakokban is ápolni, erősíteni kell az olimpiai eszmét, amelynek a fair play az egyik legfontosabb eleme.

Lausanne-i jelentések szerint beszédében kitért és elismerően szólt a Nemzetközi Fair Play Bizottság egyre szélesebb körű tevékenységéről, amelyet Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára eredményesen újított meg.

Rogge-ot követően Kamuti is szót kapott, aki köszönetet mondott azért, hogy Lausanne-ban, az olimpiai mozgalom kulturális központjában kiállítást szenteltek a sportszerűség népszerűsítésének.