Vágólapra másolva!
Nagyon szexi tud lenni a sport világa, ez a meztelen igazság. Az elmúlt évek egyre inkább nyitottabb, tabumentes életstílusa a sporton belül is megmutatta hatását. Amíg Katerina Witt bájait még millióan csodálták, irigyelték, vagy éppen csóválták fejüket bosszúságukban, addig a tendencia egyre inkább azonos irányba mutat: aki híres, azért áll modellt egy-egy férfimagazinnak, aki még nem ismert, azért. A lényeg a nőiességen, a szépségen van.

Német felmérések szerint egy-egy ízlésesebb fotósorozat nemcsak népszerűségben, de euróban mérve is komoly hatást gyakorol az adott alanyra - a sport és az erotika laza összhangba hozása kőkemény üzleti fogássá duzzadt a 21. századra. A mefisztói gondolat a szórakoztatóipar részeként jegyzett sportban is meghonosodott: "Eladó az egész világ!"

Forrás: EPA

Nem véletlen, hogy a strandröplabdások pólója idővel sportos bikinivé változott, hogy egyre rövidebb és rövidebb szoknyácskák jelentek meg a teniszezőnőkön, hogy Anna Kurnyikova sportbeli "sikertelensége" ellenére is vonzóvá vált a szponzorok és hirdetők számára, s testével, alakjával keresett dollármilliókat.

A félmeztelen látvány ugyanis még mindig felcsigázza a pórnép érdeklődését. Néhány éve az ausztrál labdarúgó-válogatott állt modellt egy naptárnak, s az addigi párezer példányon eladási statisztika varázsütésre tízszeresére nőtt.