Vágólapra másolva!
Újabb hírességek kézlenyomatával bővült a Magyar Sportcsillagok Fala: ezúttal Braun Ákos cselgáncsozó és Mocsai Lajos kézilabda mesteredző tenyerelt gipszmintába.

A 28 éves Braun tavaly az év sportolója lett Magyarországon, miután a rotterdami Európa-bajnokságon és a kairói világbajnokságon is aranyérmet nyert a 73 kg-osok között. Ezzel az ugyancsak paksi, Hangyási László által felkészített Kovács Antal után ő lett a sportág második magyar világbajnoka.

"Nagy megtiszteltetés, hogy én vagyok az első dzsúdós, aki felkerül a legnagyobb sportolók közé. Két éve, amikor csak civilben, motorral jutottam ki az athéni olimpiára, nem gondoltam volna, hogy egyszer itt fogok állni. A későbbi eredményeimmel is igyekszem majd rászolgálni erre az elismerésre. Edzőm mellett köszönettel tartozom édesanyámnak, aki már sokszor tanácsolta, hogy hagyjam abba a dzsúdót, de mindig adott egy kis haladékot" - mondta az ünnepségen Braun Ákos, akinek Tóth László, a magyar szövetség elnöke adta át a plakettet és az emlékszobrot.

Forrás: MTI

A jelenleg a Vasas női csapatát irányító, Szegedről indult Mocsai Lajos 1998 és 2004 között hat évig volt szövetségi kapitány a nőknél, ezalatt Európa-bajnoki címet, olimpiai és világbajnoki ezüstérmet szerzett a csapattal, a férfi válogatottat pedig az 1980-as években vb-ezüstéremig és olimpiai negyedik helyig vezette. Korábban Németországban is dolgozott, ahol a német Lemgo, illetve a VfL Gummersbach férfi gárdájánál is sikerrel tevékenykedett.

"Köszönöm TF-es tanáraimnak, családomnak és mindenkinek, aki segített idáig eljutnom, hogy edzhettem a világ legjobbjaivá választottak közül öt kézilabdázót. Sosem felejtem el azt a pillanatot, amikor 1982-ben a Vasas és a Honvéd révén egy napon belül egy magyar férfi és női csapat is elhódította a BEK-et" - mondta meghatottan a szakember.

A Hemingway Alapítvány által 14 éve létrehozott Sportcsillagok Falán - amely a Testnevelési Egyetem aulájában tekinthető meg - Braun Ákos és Mocsai Lajos tenyerével együtt immár 144 kézlenyomat díszeleg.