Vágólapra másolva!
Eldőlt, hogy idén kik kerülnek dobogóra a Magyar Sportújságírók Szövetsége 1958 óta tartó választásán. A győztes kilétére minden kategóriában december 18-án, a Sportcsillagok Gálaestjén derül fény. A voksolás idén először kétlépcsős, a keddig beérkezett szavazatokat december 15-ig lehet módosítani az úszók rövidpályás Európa-bajnoksága és a nőikézilabda-Eb miatt.

A férfiaknál az úszó Cseh László, a birkózó Lőrincz Tamás és az atléta Zsivoczky Attila közül kerül ki az Év sportolója, míg a nőknél A nőknél a kajakos Benedek Dalma, az úszó Kovács Ágnes és a vívó Nagy Tímea jutott az első háromba. A csapatoknál a Kovács Katalin, Janics Natasa kajakkettes, a férfi öttusaváltó vagy a nőikézilabda-válogatott lehet a nyerő.

A szövetségi kapitányoknál Angyal Zoltán (kajak-kenu), Kiss László (úszás) és Pálvölgyi Miklós (öttusa) van versenyben a győzelemért, az edzőknél Fábiánné Rozsnyói Katalin (kajak-kenu), Turi György (úszás) és Kulcsár Győző (vívás) dobogós.

Az öt kategóriában hét sportág legjobbjai kerültek az első háromba. A Sportcsillagok Gálaestjén az MSÚSZ Életmű-díjat ad át Vitray Tamásnak, elnöki különdíjat kap Lipcsei Péter.