Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Fair Play Bizottság több évtizedes fennállása óta első alkalommal rendezi Budapesten díjkiosztó ünnepségét. Az eseményre szombaton 18 órakor, a Pest megyei Közgyűlés Városház utcai tanácstermében kerül sor. 

Életmű-díjban részesül Székely Éva olimpiai bajnok úszó, a Nemzet Sportolója, míg Jiri Raska, a csehek ötkarikás és vb-első síugrója okleveles elismerést kap. Példamutató, sportszerű magatartásáért Coubertin-díjat vehet át Sébastien Loeb, a franciák rali-világbajnoka.

Kamuti Jenő MOB-főtitkár, a testület elnöke egy különdíjat is átnyújt, amellyel az idei labdarúgó-világbajnokság során rendkívül sportszerű magatartást tanúsított német szurkolókat ismerik el. A jutalmat Wolfgang Niersbach, a Német Labdarúgó Szövetség igazgatója, a vb szervezőbizottságának alelnöke veszi majd át.

Az ünnepélyes díjátadás előtt a bizottság elnöksége tart megbeszélést és a közgyűlést is megrendezik. Ebből az alkalomból több kiváló sportember, olimpiai bajnok érkezik a magyar fővárosba: itt lesz többek között a lengyel Irena Szewinska, a szlovén Miroslav Cerar, valamint Norbert Müller német professzor, Vlagyimir Rodicsenko, a moszkvai játékok sportigazgatója, valamint Alain Lunzenfichter, a francia L'Equipe sportnapilap főszerkesztő-helyettese is.