Vágólapra másolva!
Eltűnt négy búvár a Vörös-tengeren. Az orosz, holland és egyiptomi búvárokra cápák ijesztettek rá, majd a rossz idő és az áramlatok miatt nem jutottak vissza csónakjukhoz. Összesen öten merültek, és csak egyiküknek sikerült - órák alatt - a partra úszni. A többieket nagy erőkkel keresik.

Eltűnt három külföldi és egy egyiptomi búvár a Vörös-tengeren. A búvárok - három orosz és egy holland állampolgár - egyiptomi vezetőjükkel szombaton merültek le a Kairótól 160 kilométerre délkeletre fekvő Mersza-el-Alam körzetében. A csónakjukon maradtak néhány órával később jelentették, hogy a búvárok nem tértek vissza a merülésből.

Az orosz búvárok egyike, aki órákon keresztül úszott, mielőtt elért egy közelebbi települést, Mersza-al-Alamot, szintén tájékoztatta a hatóságokat, hogy négy társa eltűnt egy korall-szigetekkel sűrű térségben. Az orosz férfi szerint cápák jelentek meg a térségben, ahol merültek, amitől valamennyien megijedtek, és a rossz időjárási viszonyok valamint a heves tengeri áramlatok miatt nem tudtak visszatérni hajójukhoz.

Vasárnap 16 egyiptomi hajó, köztük a haditengerészet egységei keresték egész nap a bajbajutottakat, de nem találták nyomukat. Egy másik vörös-tengeri balesetben életét vesztette egy orosz búvár a Sínai-fészigeti Dahabnál - közölte az kairói orosz konzulátus.